Otázka je jaká by se musela na relativně krátkou páku vyvinout síla.
V příloze je páčka kterou mám k dispozici, aby si někdo nemyslel že přemášlím o plastových nesmyslech

kolos píše:Jo je to fyzika. Taky jsem míval na zadním kole zkrácenou páku za cenu potřeby větší síly při stlačení páčky, ale ve výsledku to brzdilo líp, protože před úpravou jsem bez problému zamáčknul páčku až k řidítku. Je to celé takové gumové brzdění, když je lanko tak proklatě dlouhé, buben trochu hází a nedá se brzdu seřídit moc na těsno. Přední brzda je na tom díky krátkému lanku mnohem líp. Na těch páčkách o kterých uvažuješ, bych změřil zdvih, tedy kolik potáhne za lanko při stlačení k řidítku a porovnal s původními páčkami. Pokud budou mít menší zdvih, tak bych do výměny nešel.
Pat píše:spis kratsi paky, aby nemel tak dlouhej chod packy, ale pak by za to musel brat zase vetsi silou... nejlepsi by bylo udelat kotoucovou brzdu a pouzit hydrauliku, jinak to nema vyznam predelavat, protoze s tema bubnama toho clovek moc nevymysli
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 22 návštevníků