Vidlice

Rám, vidle, řetěz, gumy, úpravy, lak...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Vidlice

Příspěvekod jirka23 » stř čer 24, 2015 11:37:05

Koupil jsem vložky předních teleskopů na babettu 207 ale nevím kam vložky patří? Nemá někdo obrázek složení přední vidlice?
jirka23
Začátečník...
 
Příspěvky: 7
Registrován: pát srp 02, 2013 1:40:40

Re: Vidlice

Příspěvekod Azor » stř čer 24, 2015 15:09:43

Na to nepotřebuješ obrázek, patří to samozřejmě do těch pevných rour přední vidlice. Vidlici rozhodíš po povolení dvou šestek šroubků nahoře, vytáhneš kluzáky i pružiny a pak si odměř nějakým drátem jak hluboko jsou zaražená horní futra. Stejně hluboko tam pomocí trubky nebo kulatiny vhodného průměru namlať nová. Starý spodní futra jdou vyndat jednoduše, ty horní se tam nechávají - při namlácení nových se jen trochu posunou nahoru (nesmí jich tam ale už být nas... víc). No a nakonec se to musí protáhnout výstružníkem, aby to v tom pěkně klouzalo (futra se vyrábějí s přesahem). Předpokládám, že výstružník doma nemáš, takže bude nutné zaškemrat v nějaké dílně nebo to rovnou zadat motoopravně.
Korupce je nejodpornější způsob parazitování na společnosti.
Uživatelský avatar
Azor
Specialista I. třídy...
Specialista I. třídy...
 
Příspěvky: 919
Registrován: stř led 24, 2007 9:15:09
Bydliště: Domažlicko

Re: Vidlice

Příspěvekod ronin10 » stř čer 24, 2015 16:21:31

pokud není doma nebo u znamého soustruh tak to nemá smysl dělat sám,jak říká azor koneckonců řešil jsem to v pondělí na mé 207 kdy horní futro už bylo tak vychozené že se ocitlo až na hoře u zajistení kluzáků tím pádem kluzák jezdil jen ve spodním futru a při brždění se kolo stáčelo do strany,měl jsem koupené futra už nějaký pátek tak sem vzal pilníky kulaté a šmirgly atd vše co bylo vhodné :D ale jak praví Azor ,futra nové se dělají s přesahem a to sice jak ze vnitř tak z venku,čili jsem udělal futro do klouzavého stadia a zamrzl jsem nad povrchovou upravou kde bez soustruhu jseš v koncích.

říkam no když už sem se s tím tak pizdil tak vezmu na brusce aj venek požadovaný rozměr byl 21,2mm a nové futro mělo 21,7 což není vhodné k narážení někam kde je šíře 21,2,čili obrousit nejlíp stočit nějak sem obrousil jenže jsem už dopředu věděl že zbytečně páč nebude futro souosé no samo že kluzák nechodil tak jsem vzal stare futro poškozenou část uřízl pilkou a jelikoš mi jezdilo ve vnitř tak jsem ho nalepil epoxidem ted je to lepsi alespon to chodí ve dvou ten kluzák ale nový je nový. tím se dostávám do stadia rady že:

svěřit práci soustružníkovi at udělá obě futra nové na daný rozměr a aby kluzák v pouzdru krásně chodil tím pádem futra vůči sobě budou souosá a kluzák bude krásně klouzat s minimálními vůlemi na mazání. pravidlo je že obě staré futra z vidlice vyhodíš do pryč. nikdy nenechávej starý futro ve vidly at na té či oné straně, k ničemu ti tam nebude a snad by vyjeté futro bylo spíše na obtíš při klouzání kluzáku. na každé straně musíš vyměnit obě zároveň.

Pokud se mi ty staré zas uvolní příště to svěřím soustružníkovi ale né motomechanikovi(servis jedině pokud by byl v dobré ceně ale né ceně celé babety) vytlouct a natlouct si to zvladne udělat každý sám na to není potřeba umění maturita a talent ale na obrábění nových futer je potřeba soustruh a pokud to chceš mít spešl tak samozdřejmě výstružník tím si zajistíš povrch jako dětskou prdelku. a hlavně mazat mazat mazat po výměně. :wink:
Uživatelský avatar
ronin10
Specialista II. třídy...
Specialista II. třídy...
 
Příspěvky: 434
Registrován: pon bře 31, 2014 0:21:51
Bydliště: Prostějov

Re: Vidlice

Příspěvekod jiri.krystofek » stř črc 08, 2015 0:37:45

Takže moje babka 207.300 když na ni sednu a jedu tak predni vidle je nadoraz a pri nerovnostech vsechno odpredu pruzim ja svym telem....
Takze pouzdra pruziny nezvladnu vymenit?
Leda odvezt nekam do servisu jo? To jste me nepotesili; (
jiri.krystofek
Mistr fóra...
Mistr fóra...
 
Příspěvky: 104
Registrován: ned kvě 31, 2015 23:19:49

Re: Vidlice

Příspěvekod wenca084 » stř črc 08, 2015 22:12:17

Ale prdlajs , vyndej kolo , povol blatník , nahoře na vidlích šroubek , a vytáhneš kluzák normálně ven , vytoč pružinu , namazej vazelínou , dej zpět červa . Při té pžíležitosti můžeš vyměnit popraskané prachovky , sesad zpět a jeto.
Babetta 207/500 , Simson SR 70
wenca084
Specialista II. třídy...
Specialista II. třídy...
 
Příspěvky: 348
Registrován: úte led 14, 2014 3:09:14
Bydliště: Středočeský kraj

Re: Vidlice

Příspěvekod jiri.krystofek » stř črc 08, 2015 22:43:48

Takze to teda jde?
Potrebuju vymenit prachovky na 100%
Ty pruziny vevnitr...
A asi i ty spodni pouzdra a bude pruzit jako za mlada?
jiri.krystofek
Mistr fóra...
Mistr fóra...
 
Příspěvky: 104
Registrován: ned kvě 31, 2015 23:19:49

Re: Vidlice

Příspěvekod ronin10 » čtv črc 09, 2015 0:01:38

WENCA084 popisuješ to pěkně ale realita je jiná,pouzdra jsou dělána nové s přesahem a každý kluzák je jinak opotřeben,rozdělat to rozdělá každý ale vyměnit futra je pro někoho kdo má soustruh po ruce biť stolní malinkej. rozklad a poskládání si udělá opravdu každý sám svépomoci,ale stočit futra na požadovaný rozměr jen ten kdo má soustruh - kupoval jsem nové futra na babettu 207 a přesah je jak venkem tak vnitřkem,na vnitřek by se dal použít výstružník ale na venek nevím co jiného než soustruh,prachovky vyměn pokud jsou prasklé chrání kluzáky před nečistotami a vodou.
Naposledy upravil ronin10 dne čtv črc 09, 2015 0:08:57, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
ronin10
Specialista II. třídy...
Specialista II. třídy...
 
Příspěvky: 434
Registrován: pon bře 31, 2014 0:21:51
Bydliště: Prostějov

Re: Vidlice

Příspěvekod jiri.krystofek » čtv črc 09, 2015 0:08:29

Každý rika neco jineho:(
Soustruh nemám.
Nebo takhle se zeptám. ..
Co musím vyměnit aby bettka pružila tak jak ma?
Vuli nikde nemá. ..
jiri.krystofek
Mistr fóra...
Mistr fóra...
 
Příspěvky: 104
Registrován: ned kvě 31, 2015 23:19:49

Re: Vidlice

Příspěvekod ronin10 » čtv črc 09, 2015 0:14:45

pokud nemá vůli tak jsou kluzáky jen přidřené nebo prostě zahumusené přirezlé a je třeba je rozhýbat ,čili jako píše wenca postup rozložení,a prostříkat wdčkem,kluzáky se musejí ve futrech pohybovat pohyb zaručují pružiny kluzáků.
Uživatelský avatar
ronin10
Specialista II. třídy...
Specialista II. třídy...
 
Příspěvky: 434
Registrován: pon bře 31, 2014 0:21:51
Bydliště: Prostějov

Re: Vidlice

Příspěvekod ronin10 » čtv črc 09, 2015 0:15:18

pokud nemá vůli tak jsou kluzáky jen přidřené nebo prostě zahumusené přirezlé a je třeba je rozhýbat ,čili jako píše wenca postup rozložení,a prostříkat wdčkem,kluzáky se musejí ve futrech pohybovat pohyb zaručují pružiny kluzáků.
Uživatelský avatar
ronin10
Specialista II. třídy...
Specialista II. třídy...
 
Příspěvky: 434
Registrován: pon bře 31, 2014 0:21:51
Bydliště: Prostějov

Re: Vidlice

Příspěvekod jiri.krystofek » čtv črc 09, 2015 0:17:43

A dat novy pruziny?
Ono kdyz na babcu sednu tak predek padne dolu a nepruzi... jen kdyz ji za jizdy nahnu dozadu jakoby...
jiri.krystofek
Mistr fóra...
Mistr fóra...
 
Příspěvky: 104
Registrován: ned kvě 31, 2015 23:19:49

Re: Vidlice

Příspěvekod ronin10 » čtv črc 09, 2015 0:43:25

napřed to rozdělej to co popisuješ vypadá na to že tam žádné pružiny nemáš a to je blobost,bez pružin by se ti předek rozsypal tj nebylo by možné smontování vidlice,jak říkam rozdělat vyčistit a pokud bude prasklá pružina což sem ještě nikdy u 207 neviděl tak vyměnit- tvůj problém je v tom že ti nechodí kluzáky ve futrech vidlice. nic víc za tím nehledej .

Rozdělat a vyčistit a rozchodit nic víc tě nezajímá nyní. :wink:
Uživatelský avatar
ronin10
Specialista II. třídy...
Specialista II. třídy...
 
Příspěvky: 434
Registrován: pon bře 31, 2014 0:21:51
Bydliště: Prostějov

Re: Vidlice

Příspěvekod jiri.krystofek » čtv črc 09, 2015 1:02:29

Ok zítra na to mrknu velice děkuji prozatím; )
jiri.krystofek
Mistr fóra...
Mistr fóra...
 
Příspěvky: 104
Registrován: ned kvě 31, 2015 23:19:49

Re: Vidlice

Příspěvekod wenca084 » čtv črc 09, 2015 13:02:58

Chlapy to já vím že na výměnu futer je potřeba soustruch - výstružník ( už jsem to kolikrát taky dělal ) , ale já myslel že kolega Jiří chce pouze měnit pružiny popř. prachovky. Proto jsem to takto napsal. Né že chce dělad futra. Píše že mu babettka jde na doraz. Takže pořádně očisti a namazat , dyštak dát nové pružiny. Ale spíš to bude zasraný a zatuhlý.
Babetta 207/500 , Simson SR 70
wenca084
Specialista II. třídy...
Specialista II. třídy...
 
Příspěvky: 348
Registrován: úte led 14, 2014 3:09:14
Bydliště: Středočeský kraj

Re: Vidlice

Příspěvekod jiri.krystofek » čtv črc 09, 2015 14:16:27

Přesně tak prostě se mi zdá že betka nepruzi...
Tak to zkouknu.. vule ve futrech nejsou
jiri.krystofek
Mistr fóra...
Mistr fóra...
 
Příspěvky: 104
Registrován: ned kvě 31, 2015 23:19:49

Další

Zpět na Pojezd

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník