Teploměr na motor

Vylepšení na elektrice, pojezdu a motoru, vzhledu a tunění...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Re: Teploměr na motor

Příspěvekod LukeH » pon kvě 04, 2015 9:45:26

Zatim sme ještě neobjednávali. Podle toho co sem koukal tak je to bez napájení, což se mi líbí.
LukeH
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...
 
Příspěvky: 62
Registrován: čtv bře 06, 2014 15:37:44
Bydliště: Brno

Re: Teploměr na motor

Příspěvekod shadow2410 » pon kvě 04, 2015 11:19:54

že bych se z objednávce přijal
Uživatelský avatar
shadow2410
Mistr fóra...
Mistr fóra...
 
Příspěvky: 164
Registrován: sob čer 04, 2011 15:18:42
Bydliště: Brno

Re: Teploměr na motor

Příspěvekod Artifex » pon kvě 04, 2015 11:48:02

Super, kdo už to má nainstalované, hodil byste někdo fotku kam jste foukli v motoru čidlo? Pokud to není napájené, tak to nebude žádný termočlánek, který jde z pouzdra vyřezat a frknout třeba do šroubu...
Uživatelský avatar
Artifex
Mistr fóra...
Mistr fóra...
 
Příspěvky: 113
Registrován: úte dub 14, 2015 22:39:16
Bydliště: Brno

Re: Teploměr na motor

Příspěvekod LukeH » úte kvě 05, 2015 9:18:30

To by mně taky zajímalo, kam ste to čidlo šupli. Při mím štěstí bych to nějakým záhadným způsobem dostal přímo do válce a nebo by mi praskl válec :-)
LukeH
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...
 
Příspěvky: 62
Registrován: čtv bře 06, 2014 15:37:44
Bydliště: Brno

Re: Teploměr na motor

Příspěvekod butan » sob kvě 23, 2015 7:28:01

Hoši bacha s tím kotlovým teploměrem! Z čidla nevede drát, ale měděná trubička. Když dáte budík na řidítka, tak se po čase ulomí.
Lubor
butan
Specialista I. třídy...
Specialista I. třídy...
 
Příspěvky: 904
Registrován: pát říj 23, 2009 6:40:57
Bydliště: Praha

Re: Teploměr na motor

Příspěvekod Artifex » sob kvě 23, 2015 9:18:01

Díky za varování, tak, jde to nahodit na nádrž a to klidně i na spodek u 210tek, ten teploměr vyloženě nemusí být na očích a stupnici má pěkně čitelnou.
Uživatelský avatar
Artifex
Mistr fóra...
Mistr fóra...
 
Příspěvky: 113
Registrován: úte dub 14, 2015 22:39:16
Bydliště: Brno

Re: Teploměr na motor

Příspěvekod Pat » pon čer 08, 2015 20:14:29

vsak proto chceme ten uzkej, kterej se da hodin na ram, nad nadrz
Uživatelský avatar
Pat
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel
 
Příspěvky: 1338
Registrován: stř zář 12, 2012 18:58:56
Bydliště: Brno

Re: Teploměr na motor

Příspěvekod Artifex » pon čer 08, 2015 21:30:13

Kdyby byl někdo z Pardubic (a měl někdy třeba cestu do Brna ;) ):
http://www.eshopregulus.cz/demved/eshop ... mm-0-120-C

Obrázek
Uživatelský avatar
Artifex
Mistr fóra...
Mistr fóra...
 
Příspěvky: 113
Registrován: úte dub 14, 2015 22:39:16
Bydliště: Brno

Re: Teploměr na motor

Příspěvekod alexandr-t » pon čer 08, 2015 22:59:48

Jenom do 120°C? Neni to málo?
'85 Babetta 210 Chrome edtiton aka pankostroj :twisted:
'99 Fileta 1,3 mpi Cold weather rider :twisted: HP sporitng podvozek, 3 stabilizátory, prostě pecka!
Uživatelský avatar
alexandr-t
Mistr fóra...
Mistr fóra...
 
Příspěvky: 235
Registrován: sob kvě 18, 2013 2:55:27
Bydliště: Bošovice

Re: Teploměr na motor

Příspěvekod Koby » pon čer 08, 2015 23:36:52

Proč?To je akorát kdy je motor pěkně zahřátej a nejlíp jede :) přesně budeš vědět kdy to můžeš začít roštovat :D
Pomozte vymítit smrt z našich silnic! Jezděte po chodníku!!!
B207-300 Hellbetta
B215 Hujda
B225 Stella-Střella
Koby
Specialista I. třídy...
Specialista I. třídy...
 
Příspěvky: 536
Registrován: ned úno 10, 2013 1:52:48
Bydliště: Frog city,Brno venkov

Re: Teploměr na motor

Příspěvekod Artifex » úte čer 09, 2015 11:07:13

Však ten na předchozí stránce od Destily je také do 120°C a nikomu to nevadilo ;)
Uživatelský avatar
Artifex
Mistr fóra...
Mistr fóra...
 
Příspěvky: 113
Registrován: úte dub 14, 2015 22:39:16
Bydliště: Brno

Re: Teploměr na motor

Příspěvekod tuningrob » úte čer 09, 2015 16:51:20

Já měl nejvíc v jednou v létě, kdy to byl fakt masakr max 140°C. Měřeno ve vibrační gumičce u hlavy. Ale víc jsem nikdy neměl, leda kdybych měl čidlo zabudováno v hlavě (v té od babetty)
Babetta M210
Lancia Dedra 1.6
Uživatelský avatar
tuningrob
Specialista I. třídy...
Specialista I. třídy...
 
Příspěvky: 704
Registrován: stř čer 05, 2013 1:20:43
Bydliště: Příbor-> Prchalov

Re: Teploměr na motor

Příspěvekod Artifex » úte čer 09, 2015 17:13:34

Však přesně proto si myslím, že stačí teploměr do 120 a to co nejodolnější, což tyto kapilárové splňují. Když totiž vyleze teplota nad 120, tak by se v hlavě měla rozsvítit ta známá kontrolka přehřátí jako bývá v autech a jezdec by měl začít o něco méně tůrovat a nechat to trošku vychladnout někam zpět kolem těch 100-110.
Uživatelský avatar
Artifex
Mistr fóra...
Mistr fóra...
 
Příspěvky: 113
Registrován: úte dub 14, 2015 22:39:16
Bydliště: Brno

Re: Teploměr na motor

Příspěvekod alexandr-t » úte čer 09, 2015 19:06:23

Tak ono pak teda záleží kde je čidlo umístěný, protože na žebrech bude ta teplota dycky menší než u vložky...

edit: v nějakým vláknu o měření teploty někdo psal, že mu v létě (z kopca do kopca) vylezla teplota na 180°C....takže nejenom proto mě přijde 120 málo...
'85 Babetta 210 Chrome edtiton aka pankostroj :twisted:
'99 Fileta 1,3 mpi Cold weather rider :twisted: HP sporitng podvozek, 3 stabilizátory, prostě pecka!
Uživatelský avatar
alexandr-t
Mistr fóra...
Mistr fóra...
 
Příspěvky: 235
Registrován: sob kvě 18, 2013 2:55:27
Bydliště: Bošovice

Re: Teploměr na motor

Příspěvekod Pavel » čtv čer 11, 2015 13:41:57

pokud se čidlo neumístí do litinové vložky, dává to hausnumera. Proto tady už léta tvrdím, že ty vaše teploměry jsou úplně k ničemu. To je asi jako kdybych chtěl měřit teplotu oleje v motoru a vyvedl čidlo na chladič chladící kapaliny a pak všem tvrdil, že mám olej vychlazený na míň než 100°.
Je to marný. Vysvětlíš jim to a za pár dnů se stejně zeptají znovu úplně na to samý :D
Uživatelský avatar
Pavel
Lokální moderátor
Lokální moderátor
 
Příspěvky: 1356
Registrován: stř srp 04, 2010 10:20:09
Bydliště: Brno

PředchozíDalší

Zpět na Vychytávky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník