Zdravím všechny,
měl bych dotaz ohledně problémů s řazením. Vlastním nedávno pořízenou babču 210 2.rychlostní. Už jsem na ní provedl takové ty jednodušší věci jako kompletní vyčištění ( výfuk, karbec,...) výměna pár blbůstek, bowdenů apod. Teď se mi ale vyskytly komplikovanější problémy a to s řazením, resp s podřazováním. Babča mi nepodřazuje s 2. na 1 a když už, tak jen ve velmi malé rychlosti ( do cc. 5km/h). K tomu se přidal další problém a to s neřazením s 1. na 2. po nějaké době jízdy. Tak po 25 minutách ( a řekl bych že i v závislosti na aktuální teplotě, když víc tak se ten čas zkrátí ) přestane řadit na tu 2. a pak už to jen pomalu zrychluje a řve a řve... Prošel jsem vlákno a zjistil, zkusil základní věci jako odmaštění a vyčištění všech čelistí a lehké přebroušení dotykových ploch. ( samozdřejme, že mi před tím vytekl olej z bubnu a vše zaprasil ) Následně jsem to složil, nakopl napoprvé ! chvíli jel, pak v to mzačalo hrozně chrčet, mezitím to stihlo podřadit - úspěch ! a pak to zas řvalo, to je asi chyba toho složení, to ještě předělám. Měl bych ale dotaz k opotřebení těch dílů. Přikládám foto na kterém jspou vidět obě dvě strany lehkých čelistí a rozběhová čelist. Myslím že opotřebení není tak velké ale nevyznám se... Také jsem nepochopil, jaké poškození by se mělo ukázat na unašečí těch lehkých čelistí, v jakém místě... ? V případě že by ty lehké čelisti byly moc v pr... doporučili byjste mi koupi nových lehkých nebo těžkých čelistí ? Není v tom nějaký probllém s následnou výměnou ?
Díky moc a moc za všechny odpovědi !
fishbone