od Pavel » pon bře 02, 2015 10:25:37
Tyto díly (unašeče) vyrábí víc firem a většina výrobců vůbec neví, jakou to má mít přesnou funkčnost. Prostě to vyrobí cca podle výkresu s trošku jiným radiusem, nebo s odchylkou desetinu mm a to už je špatně. Babetta komponenty mají jednu nevýhodu a to v tom, že musí být vyrobeny úplně přesně, jinak nebudou fungovat správně.
Navíc vnitřní a vnější unašeče čelistí se neprodávají zabalené v igelitu s logem Motomaxu.
Proč tady pořád zmiňuju ten Motomax? Je to obchod, který je největším výrobcem a distributorem náhradních dílů na Babetty v ČR a historicky je to největší obchod na Babetty v celé ČR. Majitele osobně znám, je to fanda před Babetty, který jim rozumí ještě mnohem lépe než já a jednou jsem ho osobně navštívil u něj na firmě a byl jsem přítomen testování kritických dílů na Babettě a to mě přesvědčilo o tom, že díly do spojek, převodovky brát už jedině z Motomaxu. Proto tento obchod všem doporučuju. Nemůžete udělat chybu, když si tam objednáte jakýkoliv díly do převodovky, či spojek.
Docela často slýchávám, že díly z druhovýroby jsou horší než originál. To už dnes naštěstí neplatí. Kupte si např. ocelový řadící buben z Motomaxu. Nejenže je defakto věčný, tak je dokonce i vyvážený a nebude vám v motoru házet. Z osobní zkušenosti každý originální buben hází a kdo chtěl precizní chod motoru, musel si ho různě vyvažovat navrtáváním dírek nebo navařováním závaží.
Pozor. Moje chvála neplatí na všechny díly v sortimentu Motomaxu. Mluvím zde jen o dílech do spojek, zbytek by byl spíš na osobní konzultaci se mnou. Něco je supr, něco už tak ne.
Je to marný. Vysvětlíš jim to a za pár dnů se stejně zeptají znovu úplně na to samý