od martin110r » stř srp 18, 2010 9:39:49
Pre istotu prevodovku ešte prepláchni, skôr než tam naleješ nový olej. Ja síce keď som olej menil, tak som nový nalial bez preplachu, ale fakt je, že pred výmenou som motor poriadne zohrial, a podľa starého oleja som usúdil, že preplach nebude nutný. Keďže neviem, v akom stave máš ty olej, tak ti preplach radšej doporučím. Zohrej motor (nestačí že je teplý valec, ty potrebuješ meniť olej v prevodovke, tak musíš zohriať aj prevodovku), vypusti starý olej a namiesto neho tam nalej niečo riedke, ale čo je mastné. To znamená napríklad naftu, petrolej, prípadne zrieď M2T s naftou a nalej to tam. V žiadnom prípade nepoužívaj niečo, čo má dobré odmasťovacie schopnosti, napríklad technický benzín, lieh, riedidlo, acetón, trichlór, perchlór. Nalej po kontrolný otvor a chod sa previezť, aby sa preplachová zmes dostala všade a zo všetkého vypláchla bordel. Bacha, upozorňujem, že tam nemáš plnohodnotnú olejovú náplň, tak nie že budeš s tým lietať na plný plyn, alebo prevodovku dákym spôsobom zaťažovať, napríklad vo veľkom stúpaní. Skrátka piánko, rovinka, dvojka, pol plynu, rýchlosť do 30 km/h. Následne preplachovú zmes vypustíš a naleješ nový olej. Vsjo.