SETTY píše:pokial nemáš manuálnu spojku tak sa to bez zastavenia nedá
igoreva píše:Aj ja by som mal o takú úpravu záujem. Vo Zvolene som to videl. Chlapík mal namiesto toho nášho vypínania pojazdu umietnený kotúč s lamelami priemeru tak 100 mm a na volante malú páku s bicyklovej prehadzovačky na jej ovládanie. Šlapal pedálmi, motor mu vrčal, potom len prehodil páčku a zapol sa mu náhon od motora. S kopca ho kedykoľvek vypol a šiel na volnobeh.
Čo bolo vnútri neviem. Už som ho nevidel.
igoreva píše:"Mr.babetta", dobre tomu nerozumiem, ideš z kopca a motor má vypnuté zapaľovanie? Ako?, držíš stlačený scípak? Piest behá bez zapaľovania?. To preplachuješ systém benzínom???
Lebo ak ručne odpojíš ozubený pastorok od motora a ideš z kopca tak ti bez zapaľovania piest nepôjde a žiadne mazanie predsa nebude!?
Vysvetli nám svoju metódu.
Pridanie plynu z kopca, pri odpojenom zapaľovaní a odpojenom náhone reťaze je úplne nelogické a zbytočné.
igoreva píše:To premazávanie a brzdenie morotorom pri jazde z kopca sa myslí pri zapnutom motore (zapaľovaní).
Lebo ak držís stále stalčený scípak, sviečka nehádže iskru, motor nasáva cez karburátor klasickú zmes (olej + benzín) a cez výfuk ju nespálenu vypúšťaš do prírody.
Navyše zohrievaš vinutie impulznej cievky trvalým skratom!!!
To fakt takto jazdíš?
To musíš mať úplne zasratý výfuk.
???
igoreva píše:To premazávanie a brzdenie morotorom pri jazde z kopca sa myslí pri zapnutom motore (zapaľovaní).
Lebo ak držís stále stalčený scípak, sviečka nehádže iskru, motor nasáva cez karburátor klasickú zmes (olej + benzín) a cez výfuk ju nespálenu vypúšťaš do prírody.
Navyše zohrievaš vinutie impulznej cievky trvalým skratom!!!
To fakt takto jazdíš?
To musíš mať úplne zasratý výfuk.
???
igoreva píše:Ano, to náhle a nečakané zaskočenie náhonu je veľmi nebezpečné!!!
Ak sa ti to stane napríklad pri jazde z kopca pri plnej rýchlosti, tak pedále ti v najhoršom prípade zlomia nohy. Tento režim je naozaj veľmi nebezpečný.
Pri vypnutí si preto treba poriadne skontrolovať či naozaj zascvakla spojka do vypnutej polohy.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník