Nechce startovat

Spojky jsou kultovní součástí našich strojů. Zde mají samostatnou rubriku...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Nechce startovat

Příspěvekod Aron » pát bře 26, 2010 20:51:48

Ahoj,vím,že se toho tady už napsalo dost,chtěl bych se ale zeptat na konkrétní věc:
Chtěl jsem vyměnit gufera a kroužek(klasika),protože mi špatně startovalal babetta,ale všiml jsem si že je nadrbanej (levý buben),někdo se ho asi snažil sundat jiným stahovákem,než je potřeba a byla vypadlá jedna pojistná podložka.Startovací čelisti měli ještě dost obložení,jen to obložení bylo jinak skosené,než pakny,na který je přilepeno(buben byl asi nakřivo),koupil jsem tedy nový buben a měl jsem doma nové rozběhové čelisti i s pružinkami,ty jsem tam taky dal,ale startovací čelisti jsem tam nechal staré,teď když chcu nastartovat,tak se mi točí jen pravý buben(i řemen se točí) a levý jen cuká (bez svíčky zabírá líp),tak bych se chtěl zeptat jestli vadilo,že jsem tam dal staré šelisti, jestli by je stačilo jen obrousit (zdrsni),nebo jestli je problém ještě někde jinde,když jsem levý buben sundal a roztočil jsem šlapkama,tak se ty startovací čelisti rozevírali myslím dost,ale možná jen špatně dosedají a tím pádem prokluzují.Koupit nové čelisti mě nezabije,ale nerad bych si takhle vyměnil babettu za novou :mrgreen: .Předem děkuji za odpověd (i).
Šňůrka na krk babetta: viewtopic.php?f=12&t=904
Moje Road Queen: viewtopic.php?f=18&t=3765
Aron
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Re: Nechce startovat

Příspěvekod martin110r » pát bře 26, 2010 23:13:23

No keďže píšeš, že čeluste boli nesprávne ojazdené a ty si ich dal no nového bubnu, je úplne normálne, že sa musia zabehnúť a sadnúť si v novom bubne. Záleží už len od miery nesprávneho opotrebenia, ako dlho si budú sadať v novom bubne. Ale nezaškodí, keď ich malinko pribrúsiš na ten správny rádius.
Babetta 210 - rok výroby 1995
Bližšie info o mojej Babette TU.
Zahlasujte v ankete
martin110r
Veterán fóra II. stupně
Veterán fóra II. stupně

Příspěvekod Aron » sob bře 27, 2010 13:38:56

Jestli je to opravdu jen těmahle čelistma,tak je asi nakonec radši koupím nové,jen doufám,že to nebude i něciojiného,díky...
Aron
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod Aron » ned dub 04, 2010 15:36:02

Tak vyřešeno,koupil jsem nové čelisti,ale hlavní problém byl v pravém bubnu,neměl jsem ho úplně zastrčenej na doraz,takže po složení a dotáhnutí matičky se moc stáhl a nepracoval jak má,při startování mírně prokluzoval,vidět to nebylo,točil se i s řemenem,ale babetta nestartovala.
Nicméně teď řeším problém se zadním kolem,brzdu mám povolenou,že skoro nebrzdí,ale kolo se točí jen ztuha,prvně jsem si myslel,že je to řetězem,v jiném příspěvku se psalo něco o výměně vymezovací podložky,tak zkusím koupit a vyměnit,jestli to nebude něco jiného.
Aron
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod Tom_R » pon dub 05, 2010 1:09:13

Mě taky jde kolo ztuha ale pokud odpijím náhon tak jde lehounko. Vžddycky když seřizuji brzdu tak odpojuji náhon abych poznal, že to nebrzdí
Tom_R
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod Aron » stř dub 07, 2010 3:58:35

Dneska jsem to zkoušel a je to tak,když odpojím náhon,tak se točí pěkně,ale stejně se mi zdá,že by se mělo kolo točit pěkně i se zapnutým náhonem,kde je teda problém?Před cca 4 lety jsem řídil jinou babettu a tam se kolo točilo pěkně zlehka.
Aron
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod Tom_R » stř dub 07, 2010 11:10:08

Tak s tím ti neporadím Babettu jsem měl od najetých 2330km ted mám přes deset tisíc a je to pořád stejné. Pokud by tam fakt něco brzdilo co nemá tak si myslím že by to šlo na výkonu poznat.
Tom_R
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod Starec » stř dub 07, 2010 17:51:13

Aron: napíš ako to myslíš s tým odpojeným náhonom? Odpojil si náhon od prevodovky, alebo si dal dole reťaz?
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod Aron » stř dub 07, 2010 18:31:08

Starec:JJ,odpojil jsem náhon od převodovky,tím hlíníkovým čudlem,pro šlapaní.
Aron
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod Aron » čtv dub 08, 2010 19:15:30

A ještě mi to dělá,co na začátku,akorát už né tak často:když startuji,tak se šlapky protočí (s odporem),ale motor se neprotočí,když chci babettu rozšlapat,tak se mi blokne zadní kolo a jde to ztuha,motor se začne protáčet až po několika metrech,nebo když ji tlačím vedle sebe ,tak se mi taky zablokuje zadní kolo a musím trochu couvnout a pak zase dopředu.
Aron
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod Starec » čtv dub 08, 2010 23:52:59

Ak si menil radiacé čeluste tak z nich musíš z pilníkom trocha ubrať, máš ich na pevno zablokované v ozubenom bubne. Prečítaj si ako sa majú radiacé čeľuste správať: http://www.babetta.eu.sk/Babetta/viewpa ... page_id=10 Medzi ozubeným bubnom a radiacou čeľusťou ak sú stiahnute, mala by byť vôľa aspoň 1 mm
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod Aron » pát dub 09, 2010 4:06:58

Měnil jsem jen komplet čelisti v levém bubnu,v právém jsem je řádně odmastil a zašmirgloval,předevčírem mi došel benál,cca 4km jsem na střídačku šlapal a tlačil,na druhej den jsem asi 3 krát startoval a nudělalo to ani jednou,jsem z toho jelen :roll:
Aron
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Zpět na Spojky