tak jsem loni našel na chatě u drahé polovičky babettu, nejezdila a nic jsem o tom nevěděl. Po pár víkendech, co jsem ji chodil obdivovat do garáže jsem se rozhodl ji dát dokupy. Měla najeto necelých 700km (15 let stála) a předtím, na ni jezdili do vesnice pro housky a semtam kravili. Bohužel děti a tak si to trošku odnesla, naštěstí nic vážného.
Začal jsem se ji tedy trošku věnovat a po dalších dvou víkendech jsem ji poprvé natočil. Stačilo vlastně jen vyčistit nádrž (odrezovač, 3 hrstě matiček a dlouhé, opakované třepání - už jsem si připadal jak barman), dal jsem nový kohoutek - ten už vyčistit fakt nešel, vyčistil jsem karbec a babča začla pomalu chodit. Další víkend jsem nasbíral trošku odvahy, a že s ní pojedu domu (cca 70-80km). Cesta proběhla dobře, trvala asi 2 hodiny a za tepla nechtěla startovat.
Letos jsem do babett pobláznil ještě 3 kamarády a tak jsem se rozhodl, že tu svoji teda ještě poupravim.

Dostala nové šlapky, karbec Dellorto, vyměnil jsem hadičky, opravil zadní světlo - 2x vysoce svítivá dioda + jedna ehm, no ještě svítivější. Přidal omezovač napětí, vyměnil duše a pláště a nakonec to nejdůležitější - košík!!

Furt tomu ale něco chybělo, barva, byla dost zašlá a prorezlá. Tak jsem začal přemýšlet, co s tím, nakonec jsem se teda rozhodl, že ji stříknu a rám nechám černý, ta kombinace se mi líbí víc. Nechal jsem si tedy namíchat dvojsložkovou barvu do spreje, koupil základovku a vrhl se na to. Nejprve pěkně obrousit, vyhladit a pak až to ostatní. Ještě jsem docela šikovně koupil samolepky (na boky babetta a dokonce jsem sehnal i ten pruh na střed).
Časem budu doplňovat další věci, v plánu jsou třeba tlumiče (zadek + předek), vyleštění chromů a možná i stříknutí rámu.
Zde jsou fotky, ať se líbí.

http://charlitocz.rajce.idnes.cz/Babetta_210