Kdo nic neví, ten se nebojí

Mam plno dotazu, vesměs tady už bylo všechno řečeno ale rád bych aby to bylo znova pro mě osobně

Plán mam takový, rám bude černý komaxit(opískovat) zbytek do červené. Byla červená,tak ji necham červenou. Rám chci do černé schválně, protože na černé barvě při poškození nebo když bude špinavá se to vytratí. Červený rám všechno zvýrazňuje.
1. No ale mam nechat vidlici zvlášť nebo ji mam smontovat k rámu a pak to dá na lak ?
2. Chrom na zadním kole je zlý, až se z toho práší ? Co na to ? Nový ráfek nebudu kupovat. zadní pružiny, tlumič vyfuku a rám bych chtěl taky nějak zkrášlit at se to trochu blýska(aspon o něco víc než teď)
3. Můžu vnitřky kol a ty náboje kde sou brz. čelisti vystříkat odmašťovačem ? Je tam dost bordela
4. Stoján mi nejde dolů, zajišťovací podložku mam dole ale ten čep se ani nehne, zkoušel sem i kladivo a nic.
5. Moc to nebrzdilo, musel sem přední lanko šponovat co to šlo, zadní taky ale prostě pačku sem zmáčkl nadoraz a tak tak sem zastavil. Při sundání kol sem se díval na obložení a mělo 2-3mm, ne všude ale nikde nebylo sjeté. Četl jsem tady, že druhovýroba je zlá, že mužou i prasknout a rozbít hubu, takže mam to nechát nebo koupit nove čelisti. Nemohlo to být vytahanýma bowdenama ? Ty planuju nove samozřejmě.
5. Repas vidlice je : 2x veneček, 2 nove pružiny, 2 ty pouzdra ? Věnečky musím sehnat, pružiny bych taky rád ale ty pouzdra...ve vidlici drží, mam je vytahovat ? na netu byly průměry 16 a 17.