Doma robeny prerusovac

Jak vyřešit palubní přístroje na Babettě a jiných strojích.

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Doma robeny prerusovac

Příspěvekod marek25 » pát čer 14, 2013 18:25:37

Zdravim.Chcem sa spytat robil tu niekto prerusovac smeroviek na babettu? Ja ano s 555 vid ina tema, no rusi mi to ako blazon .Vselico som skusal vseliake filtre ale 555 odrusnit sa mi nedari.Bez nastartovaneho motora napr z ineho trafa ci baterii to fachci nadherne.Takze chcem sa spytat ci niekto nema nieco ine a podelil sa so mnou/ s nami o schemu diky :D
Uživatelský avatar
marek25
Pokročilý diskutér...
 
Příspěvky: 33
Registrován: ned zář 23, 2012 14:17:20
Bydliště: Čaka

Re: Doma robeny prerusovac

Příspěvekod DRN » pát čer 14, 2013 19:49:39

mám to takhlehttp://www.motorkari.cz/forum-detail/?ft=141908&fid=20
a je to popsáno spatne + z prerusovace do blinkrů je jasný ale v popisu je - na kostru, takhle to nefunguje, minus musí jít taky primo na blinkry, takhle to dle schematu funguje az asi 2000km
http://www.youtube.com/watch?v=dv9hzYXgfwk
DRN
Mladší globální moderátor
Mladší globální moderátor
 
Příspěvky: 200
Registrován: ned bře 01, 2009 13:12:07

Re: Doma robeny prerusovac

Příspěvekod marek25 » sob čer 15, 2013 8:17:52

vidimze je tam zase 555 ale vidim tam aj RC clanok pri usmernovaci.Vobec ti nerusi ? Ja by som to potreboval pre ziarovky 10W takze na vystup by muselo isteste rele aby isla raz ziarovka v predu raz v zadu teda preblikavala .Ja som tak nasraty na 555 ze neviem ciby som sa do toho pustil ,CI nebudem tam kde som aj bol
Uživatelský avatar
marek25
Pokročilý diskutér...
 
Příspěvky: 33
Registrován: ned zář 23, 2012 14:17:20
Bydliště: Čaka

Re: Doma robeny prerusovac

Příspěvekod DRN » sob čer 15, 2013 8:29:56

já mám ledky, ne zarovky, rusilo to kdyz jsem - vystup z prerusovace ukostril jak je to v popisu, kdyz jsem to odpojil, rusit to prestalo
DRN
Mladší globální moderátor
Mladší globální moderátor
 
Příspěvky: 200
Registrován: ned bře 01, 2009 13:12:07

Re: Doma robeny prerusovac

Příspěvekod marek25 » sob čer 15, 2013 21:36:58

jj jasne vsak na vystup stacilo by dat rele prepinacie a je to vyriesene aj an ziaovky no autor mal asi na mysli ako kostra lediek teda - , jj viem takto to vyzera ze kostra motorky :D
no neviem ci to hentak prerobit ked ja uz sa aj bojim tej 555 ju pouzit
Uživatelský avatar
marek25
Pokročilý diskutér...
 
Příspěvky: 33
Registrován: ned zář 23, 2012 14:17:20
Bydliště: Čaka

Re: Doma robeny prerusovac

Příspěvekod DRN » sob čer 15, 2013 21:50:49

netusim, nerozumim tomu, delal to kamarad s cim presne mas problem? muzu mu to pretlumocit
DRN
Mladší globální moderátor
Mladší globální moderátor
 
Příspěvky: 200
Registrován: ned bře 01, 2009 13:12:07

Re: Doma robeny prerusovac

Příspěvekod marek25 » sob čer 15, 2013 21:56:11

aha no ja som robil tento http://www.tomelektric.estranky.cz/clan ... likac.html pri 555 namiesto R1 mmam az 1M trimer , zapojenie je napajanie teda z cievky usmernovac filtracia az 4700uf a za nou stabilizator 7805 , rele je na 5V kvoli aj tomu..Ked nastartujem tak rusi prerusovac teda 555 rychlejsie mi to moc blikalo ale nerpavidelne take divne to je , teraz som dal medzi pin 1 a 5 kondik 100nF a trosku sa to zmiernilop ale nieje to ono
Uživatelský avatar
marek25
Pokročilý diskutér...
 
Příspěvky: 33
Registrován: ned zář 23, 2012 14:17:20
Bydliště: Čaka

Re: Doma robeny prerusovac

Příspěvekod milda » pát čer 28, 2013 6:32:46

Měla by ti pomoci odrušená svíčka, já jsem si před pár lety vyrobil taky přerušovač pro LED blinkry, ale kvůli jednoduchosti jsem použil jako zdroj impulsů blikací ledku. Po montáži na Babettu mi to dělalo podobnou věc jako tobě, a pomohla mi právě výměna svíčky za odrušenou a od té doby fungujou blinkry bezvadně.
milda
Globální moderátor
Globální moderátor
 
Příspěvky: 552
Registrován: čtv led 18, 2007 16:55:10
Bydliště: Třinec


Zpět na Měření a palubní přístroje

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník