teploměr

Jak vyřešit palubní přístroje na Babettě a jiných strojích.

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Re: teploměr

Příspěvekod Tom_R » úte čer 08, 2010 20:12:17

Tak to moc díky luxusní dokumentace.
Některý den tam zavolám jestli si pro to můžuz dojet dopravce GP ani neznám.
k tomu tvému měření teploty jen dodám že by možná nebylo na škodě tu sondu tam zastrčit celou protože jak jí ted máš tak jí bude ochlazovat vzduch zvlášt v chladném počasí.
Uživatelský avatar
Tom_R
Mistr fóra...
Mistr fóra...
 
Příspěvky: 242
Registrován: pon úno 01, 2010 12:48:21
Bydliště: Hodslavice

Re: teploměr

Příspěvekod Janek » úte čer 08, 2010 21:13:17

ta gumička /hadička/ co jde skrz žebra je tam k čemu když ji na vrchu valce seříznu...
Janek
Více pokročilejší...
 
Příspěvky: 21
Registrován: stř kvě 26, 2010 13:29:36
Bydliště: Hrochův Týnec okres Chrudim, Pardubický kraj

Re: teploměr

Příspěvekod Tom_R » úte čer 08, 2010 21:18:59

je tam pouze pro tlumení vibrací tím pádem i hluku když jí navrchu seřízneš tak se na této straně vůbec nic nestane.
Uživatelský avatar
Tom_R
Mistr fóra...
Mistr fóra...
 
Příspěvky: 242
Registrován: pon úno 01, 2010 12:48:21
Bydliště: Hodslavice

Re: teploměr

Příspěvekod Janek » úte čer 08, 2010 22:07:54

ok, seřízl jsem ji a sondu zarazil niže, již tedy nokouká nic kovového sondy, ovšem teď při večerní projížďce cca 10 km k holčině mi teplota vystoupala cestou cca na 140°C a držela... tedy nevím... jestli nezvolím jiné umístění sondy kde by byla částečně ochlazována vzduchem a nebo zvolím sondu s teploměr s vyšším rozsahem -50 až +300 což již doporučuji dalším...
Janek
Více pokročilejší...
 
Příspěvky: 21
Registrován: stř kvě 26, 2010 13:29:36
Bydliště: Hrochův Týnec okres Chrudim, Pardubický kraj

Re: teploměr

Příspěvekod butan » stř čer 09, 2010 6:30:10

Janku chválím, prima nápad, jak umístění, tak volba toho teploměru. Já bych ale volil verzi do 150st.
Zkus ho otočit k hlavě a pak k válci, co bude teplejší? Já sázím na teplejší válec. Mezní teplotu ti asi nikdo neřekne, navíc platila by pro povrch válce uvnitř. Prostě dej babettě záhul při rozumných podmínkách, a teplotu změř. Když pak při neobvyklých podmínek vyleze o 10 víc, tak uber. Ty neobvyklé podmínky jsou:
-záběh motoru
-moc chudá směs
-jízda po větru
-když zvoní ve válci
-malý předstih
-neobvyklý kopec kde jsi ještě nejel
-...
A další mě třeba doplní. Někdy tě teploměr na neobvyklé podmínky upozorní i tehdy, kdy si je neuvědomuješ.


Pro Babetťáky z okolí Prahy, objednal bych hromadně ty teploměry, a dále osobní odběr u mně, o poštovné se podělíme. Má někdo zájem?
Lubor
butan
Specialista I. třídy...
Specialista I. třídy...
 
Příspěvky: 902
Registrován: pát říj 23, 2009 6:40:57
Bydliště: Praha

Re: teploměr

Příspěvekod Janek » stř čer 09, 2010 8:53:08

butan - díky za typ

ovšem já se bojím toho rozsahu teploměru... když v tom "odhlučňovacím kanálku" už leze teplota při cca běžné jízdě na 140°C při venkovní teplotě +23°C a rychlosti cca 45 km/hod a rozsah je do 150°C že pracovat s elektronikou v mezních hodnotách, nevím nevím... při nejhorším ho veme čert do pekla a ten teploměr utavím, s tím že další si koupím s vyšším rozsahem, ale zas proč platit dvakrát, mno někdo ten zkušební jezdec být musí :D
Určitě doporučím koupit tu verzi -50 až +300 je to stejný obal, sonda i cana, tedy pak se nemusíte bát, že když přehřejete válec a nebo sondu umístíte jinam, tak že to vydrží.
Janek
Více pokročilejší...
 
Příspěvky: 21
Registrován: stř kvě 26, 2010 13:29:36
Bydliště: Hrochův Týnec okres Chrudim, Pardubický kraj

Re: teploměr

Příspěvekod Tom_R » stř čer 09, 2010 9:00:08

Takže už jsem tam psal e-mail jestli je nějaká možnost osobního odběru. Jak mi dojde odpověd hned objednávám ten do 300C s hrotovou měřící sondou. Taky ho umístím jako Janek do toho kanálku.
Uživatelský avatar
Tom_R
Mistr fóra...
Mistr fóra...
 
Příspěvky: 242
Registrován: pon úno 01, 2010 12:48:21
Bydliště: Hodslavice

Re: teploměr

Příspěvekod Tom_R » stř čer 09, 2010 9:02:19

Jenom nevím kam ještě umístím displej.
Uživatelský avatar
Tom_R
Mistr fóra...
Mistr fóra...
 
Příspěvky: 242
Registrován: pon úno 01, 2010 12:48:21
Bydliště: Hodslavice

Re: teploměr

Příspěvekod Janek » stř čer 09, 2010 9:08:50

Tom_R píše:Takže už jsem tam psal e-mail jestli je nějaká možnost osobního odběru. Jak mi dojde odpověd hned objednávám ten do 300C s hrotovou měřící sondou. Taky ho umístím jako Janek do toho kanálku.


tak jak jsem vyčetl dělají dva typy. Budeme se bavit o teploměrech s rozsahem od -50 do +300 od této firmy:

hrotová měřicí sonda o délce 60 mm (MOD-TEMP104D) - připevnění -> přísavka zezadu teploměru nebo pomocí šroubů
Obrázek
měřicí sonda o délce 60 mm (MOD-TEMP105D) - jpřipevnění -> přísavka zezadu nebo západky v krytu
Obrázek

ja mam tu variantu 105 tedy má na boku západky do panelu a měla by mít klasickou sondu, ovšem na konci je do špičky stejně, ale je na každém jak to na svůj pekelný stroj připevní :D
Janek
Více pokročilejší...
 
Příspěvky: 21
Registrován: stř kvě 26, 2010 13:29:36
Bydliště: Hrochův Týnec okres Chrudim, Pardubický kraj

Re: teploměr

Příspěvekod Tom_R » stř čer 09, 2010 9:23:41

Takže už mi i napsali osobní odběr není možný. Zvolím tu variantu upevnění na šroubky takže 104D umistění displeje budu řešit až jak to dojde bo pod tachometrem mám držák na mobil pak celý panel otáčkoměru dva přepínače a řídicí jednotku stroboskopu a led displej který informuje o funkci zadního LED světla.
Uživatelský avatar
Tom_R
Mistr fóra...
Mistr fóra...
 
Příspěvky: 242
Registrován: pon úno 01, 2010 12:48:21
Bydliště: Hodslavice

Re: teploměr

Příspěvekod Janek » stř čer 09, 2010 9:30:01

Tom_R píše:Takže už mi i napsali osobní odběr není možný. Zvolím tu variantu upevnění na šroubky takže 104D umistění displeje budu řešit až jak to dojde bo pod tachometrem mám držák na mobil pak celý panel otáčkoměru dva přepínače a řídicí jednotku stroboskopu a led displej který informuje o funkci zadního LED světla.


"pod tachometrem mám držák na mobil pak celý panel otáčkoměru dva přepínače a řídicí jednotku stroboskopu a led displej který informuje o funkci zadního LED světla."

:D hezky pěkně :D
Janek
Více pokročilejší...
 
Příspěvky: 21
Registrován: stř kvě 26, 2010 13:29:36
Bydliště: Hrochův Týnec okres Chrudim, Pardubický kraj

Re: teploměr

Příspěvekod Tom_R » stř čer 09, 2010 9:39:35

Nějak to tam nacpat budu muset kdyžtak vyhážu ledky otáčkoměru a led displej, otáčkoměr už tam stejnak nemám musel jsem ho zrušit bo sem neměl kam nacpat kabely s bužírkama přes vidlici pod ten plast co je pod nádrží. Jinak mám na Babettě ještě nabíječku na mobil :D
Uživatelský avatar
Tom_R
Mistr fóra...
Mistr fóra...
 
Příspěvky: 242
Registrován: pon úno 01, 2010 12:48:21
Bydliště: Hodslavice

Re: teploměr

Příspěvekod Janek » stř čer 09, 2010 9:47:05

Tom_R píše:Nějak to tam nacpat budu muset kdyžtak vyhážu ledky otáčkoměru a led displej, otáčkoměr už tam stejnak nemám musel jsem ho zrušit bo sem neměl kam nacpat kabely s bužírkama přes vidlici pod ten plast co je pod nádrží. Jinak mám na Babettě ještě nabíječku na mobil :D


to máš ale překopanou elektriku, žé? to já mám teprva v plánu, kámoš mi ve škole přemotá dvě cívky na 12V
Janek
Více pokročilejší...
 
Příspěvky: 21
Registrován: stř kvě 26, 2010 13:29:36
Bydliště: Hrochův Týnec okres Chrudim, Pardubický kraj

Re: teploměr

Příspěvekod Tom_R » stř čer 09, 2010 9:52:11

Jelikož jsem elektrikář tak jsem elektriku nemohl nechat bez zásahu :D
Teploměr jsem už objednal za jak dlouho Ti došel? Pak můžem porovnat jaké máme teploty.
Uživatelský avatar
Tom_R
Mistr fóra...
Mistr fóra...
 
Příspěvky: 242
Registrován: pon úno 01, 2010 12:48:21
Bydliště: Hodslavice

Re: teploměr

Příspěvekod Janek » stř čer 09, 2010 10:15:32

ve středu odpoledne jsem ho objednal a dopravce byl u mě doma v osm ráno v pondělí :D ještě že mám doma tátu :D že mi to vyzvedl...
Janek
Více pokročilejší...
 
Příspěvky: 21
Registrován: stř kvě 26, 2010 13:29:36
Bydliště: Hrochův Týnec okres Chrudim, Pardubický kraj

PředchozíDalší

Zpět na Měření a palubní přístroje

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník