V nedávné době než byl uveden do vyhlášky silničního provozu za nutnost používat na mopédu za jízdy ochranou přilbu.Do nedávna to to nemuselo bejt nutností a bylo asi líp.Měl by se zákon zdřejmě změnit do 18 let povině a od 18 let zvlastní uvážeností pro ochranu svého zdraví.Před dvěma roky jsem byl na dovolené v Tunisku na Djerbě tam je to oproti České republice volnější tam měl snad každej mopeda nebo skůtra všech světových značek neviděl jsem na nikom ani jednu jedinou přilbu a ani jeden úraz nebo dopravní nehoda a pochybuju o tom že tam všichni vlastnily řidický průkaz. Jenom u nás se dost přitvrďuje dřiv než byla poviná přilba tak bylo za nutnost brýle

to schvaluju: ale je dost drsný pohled na mopédistu co jede na Babetě sotva čtyřicet a v očích smrt,má na hlavě glembáč a jen tak tak drží rovnováhu aby se neskulil do pangejtu to spíše způsobí úraz nebo dopravní nehodu.Každý zodpovědný člověk který dosáhl věku plnoletosti by si měl sám určit jestly ochraná přilba je pro něho nezbytnost nebo zbytečnost,to jenom dnes se vše nafukuje aby se mohlo vybírat na pokutách v povinosti je i to že každý motocyklista má mít u sebe z povinosti lékárničku.Na podzim loňského roku mě zastavila policejní hlídka kontrola dokladů atd,skontrolovaly můj ŘP TP a pojistku zákoného pojištění na hlavě se měl bellinu (moto přilba) svítil jsem policista mi kontroloval podle mého TP číslo motoru a ze štítku čísla mam je zhodné vše původní vzorek pneu mi kontrolovaly a pak kontrola lékárničky to jsem valil oči

Říkám na babetu lékárničku?a než jsem se vzpamatoval tak jsem dostal 500Kč pokuty,sice na bábě mám koš ale na nákupy! Ale kam umístit lékárničku? to potom za chvíly i chodci budou muset povině nosit přilbu a za pasem lékárničku zkrátka buzerace
Staticky je zdopravních nehod dokázáno že dopravní nehodu větčinou způsobujou řidiči pod vlivem alkoholu a omamných a psychotropních,návykových látek a řidiči takzvaný na dupaný machýrci co mají peněz jako sr.... že si mohou dovolit koupit sylný stroje a auta a pak se předváděj po okolí co dovedou že na to maj i na pokuty.Po městě si to valej 140km/hod místo 50km/hod na silnici i daleko přes dvě stě.Asi před před rokem u nás jeden nadšenec do sylných strojů si dotáhnul z Německa nějakou silnou mašinu pořád z mašinou rapchtal ale po městě rozhodně 50 nejel jel tak o 40 výš jednoho dne taky tůroval/předváděl se a pak najednou rachot sylnýho stroje zmlknul,a asi po 15 minutách jsem slyšel houkat rychlou záchranou službu ale nějak mě to nezvrušovalolo až na druhý den v práci,mi kolega řekl jestly jsem to slyšel že ve městě byla dost brutální bouračka ten nadupanej motocyklista nezvládl v centru města a ve velký rychlosti zatáčku a asi ve 120km/hod to v přímý rychlosti napálil do betonovýho svodidla zkrátka se rozmáznul a sylný stroj obtočil kolem betonovýho sloupu,už mu bohužel nebylo pomoci

ale mohl takovýto hazardér někoho zabít a nějaký rodině změnit život a osud jenom kvůly předvádění že na to má.A těhle hazardérů z lidckými životy je na silnicích pořád spousta a hlavně na tyhle by se měly
policisté a zákony zaměřit aby bylo na silnicích bezpečno a né honit a buzerovat babetisty
doufám že jsem někoho z vás nějak nerozhněval zkrátka je to moje uvážení.
A váš názor na povinost ochrané přilby? By mě zajímalo jak se k tomu kdo staví.