Též se musím pochlubit svým úlovkem, protože jsem to zrovna napočítal:
Nejezdím dlouho, ale zatím ani ne týden B210. Zpočátku problémy se spojkou, teď se to nějak vyrovnalo a jen to vrní.
Čistá trasa po silnici domov-práce: 18.1km. Reálně o něco méně, protože to beru bokem po polňačkách, tak abych se vyhnul zacpanému městu (což je oproti autu bez klimatizace v současném počasí neskutečná výhoda).
Dojezdový čas: 25min (když to fakt túruju) až půl hodiny. Pro zajímavost, jezdilo nás plné auto a i když auto je samozřejmě schopné vyvinout větší aktuální rychlost, tak všechno to čekání než se chlapi osprchujou, posbírají, čekání přes město a zavazející autobusy to vyjde skoro nastejno. Nahrubo to tím autem taky vyjde na půl hodiny (v případě zacpaného města ještě na mnohem delší dobu), resp. půl hodiny před začátkem pracovní směny vyjíždíme. V pátek jsem vyjel přesně když se chlapi vydali k autu (míjeli jsme se na chodníku a zamávali si) a jezdím kolem baráku toho posledního u kterého auto stojí a akorát jsme před jeho barákem minuli, z čehož jsem neskutečně nadšený. Kdybych našel ještě nějaké pěkné zkracující boční cesty mimo hlavní silnici, třeba přes les, byl bych nadšený ještě víc. No a jestli přijedu z práce při ekonomické jízdě o pět minut později mě fakt neštve.
Mam cyklistický tachometr a odměřil jsem si benzín a napočetl za pár dnů průměrnou spotřebu: 1,82l/100km (Karburátor Dell-Orto, tryska 52), tzn. při současné ceně benzínu a oleje, který jsem do toho kupoval to je na jednu trasu cca. 12-14Kč. Pro zajímavost, autobus na stejnou trasu, nejmenší možný tarif (zónovka) vyjde na 30Kč, o vlaku radši ani nemluvím. Dojezdový čas samozřejmě naprosto nesrovnatelný. Docela by mě zajímalo pro jakou vzdálenost vyjde oproti autu Babetta ještě rentabilní.
Trošku mě na trase štve převýšení, protože mám menší rozetu (převod do rychla) a tak je každé mírné stoupání hodně poznat (resp. našel jsem ta stoupání kterých jsem si v autě ani nevšiml), ale oproti očekávání to zvládá Babetta ještě docela obstojně:

- Převýšení na trase
- prevyseni.png (44.3 KiB) Zobrazeno 73246 krát
No a samozřejmě si na Babettě člověk mnohem víc všimne v jakém stavu jsou silnice po kterých denně jezdí. V naprosto katastrofálním stavu. Zatím si jen chrochtám, no budou-li boční brašny abych se ještě mohl stavit v Tescu pro nějaký menší nákup po cestě domů, budu asi v sedmém nebi. Do práce to mám ze všech chlapů nejdál a vyjde to docela rentabilně, takže si toho začínají ostatní všímat a trošičku se to začíná u nás rozmáhat: