Minimus píše:Ander:
Zdar i tobě, bohužel zkušenosti s lepením obložení nemám. Každopádně to ale chci zkusit kvůli úspoře.
Mám pár starých obroušených spojkových čelistí a komplet sadu brzdových destiček na Feldu, která je už ve šrotu.
Zkoušet to budu ale až bude tepleji v dílničce a nebudu-li línej.
Použiju takové dvojsložkové lepidlo co mám v dílně.
Minimus píše:Ander:
Tak co jsem vygooglil, tak je to lepidlo speciálně na brzdové obložení, takže by to mělo být naprosto OK. Zkušenosti s tímhle lepidlem ale nemám.
Azor píše:Sice už starší téma, ale přidám čerstvou zkušenost . Měl jsem už dost tenké obložení u těžkých paken, i se to špatně našlapávalo (hrkalo to jak starý kozel), tak jsem to strhnul a obyčejným epoxidem nalepil nové kousky obložení získané z již nepotřebné uloženky obložení spojky na škodovku stodvacítku. V místě lepení jsou pakny rovné, takže namazat lepidlem, přiložit a do zatvrdnutí pořádně stáhnout nějakou šroubovací svorkou (co nejvíce). Výsledek mě příjemně překvapil, jen tak na zkoušku jsem to nasadil s pouze sraženými hranami, s tím, že to potom obrousím do radiusu. Nakopnout to v tomto stavu šlo blbě, ale povedlo se a luxusně to řadilo hned. Po pár jízdách si to začalo sedat tak, že už jde bez problému i nastartovat, tak jsem se na nějaký radius vykašlal. Zatím ujeto něco přes 200 km, sedí to fest, žádné známky, že by to chtělo třeba odchlípnout. Přece jenom je to namáháno míň než obložení na brzdách (i tepelně), tak to ten epoxid udrží. Použít jde myslím jakékoliv obložení ať už ze spojky nebo brzdové. Oprava trvá jen o málo déle než tvrdutí lepidla, náklady minimální. Pokud by to nedejbože časem chtělo odpadnout, dám vědět, ale myslím, že se tomu dá věřit.
Zpět na Všeobecný pokec, smetiště
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků