připečený pístní kroužek

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

připečený pístní kroužek

Příspěvekod rfk » ned srp 01, 2010 21:36:10

Delši dobu mě občas na pár vteřin spadly otáčky.Asi rok to dělalo. Od minulého týdne je Babeta nepojízdná ,jede jen volnoběh ,který po lehkém přidání plynu zhasíná. V nejlepším případě to jede max 20km/h,zvláštní je že na sytič to jede trošku lépe. Sundal jsem válec a zjistil že druhý pístní kroužek je asi z 30 % připečený a nepohyblivý. Je to v místě kde je na prvním kroužku zámek a dokonce i ségrovka čepu byla připečená. Může to být ta příčina ? Podezíral jsem i klikovku,ale to by snad po zahřátí nejelo ani na volnoběh.Stačí to oškrábat a vyčistit nebo raději koupit píst i kroužky nové ?
rfk
Začátečník...

Re: připečený pístní kroužek

Příspěvekod DAWID » ned srp 01, 2010 23:32:29

Za prvé bych to rozdělil na dvě závady.
1) - spadnou ti otáčky - kdy ? za jaké situace ? Zřejmě půjde o chybku v karburátoru nebo zapalování (špatně zvolená hodnota svíčky nebo smítko v karburátoru )
2) - momentální nepojízdnost.Pístní kroužky na to nemají vliv.Když ho očistíš a vyčistíš i drážku kroužku tak bude lépe těsnit píst ale nic jiného.To že ti chcípa motor mimo volnoběh - dělá buď vypadená jehla z plechového držáčku nebo máš ucpanou hlavní trysku.Nic jineho to nebude.Takže poskladej zpátky válec a kroužky,rozeber karburátor ,vyčisti a uvidíš že pojede.
DAWID
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Re: připečený pístní kroužek

Příspěvekod Starec » úte srp 03, 2010 17:49:58

Kúp nové krúžky, vyčisti drážky a malo by to byť OK. Ovšem voľnobeh a bohatosť zmesi musíš znova nastaviť.
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Zpět na Motor