mokrá svíčka, nepravidelné výbuchy, nelze nastartovat

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

mokrá svíčka, nepravidelné výbuchy, nelze nastartovat

Příspěvekod gusta » ned srp 15, 2010 19:24:23

Ahoj,
už dlouho se mořím se svoji babettou 210. Několikrát jsem rozebral a vyčistil karburátor a konečně jsem ji nastartoval, ale motor běžel nepravidelně a prakticky ihned chcípal(na prázdno na stojanu dokázal chvíli nepravidelně jet) zkoušel jsem několikrát vytahovat svíčku a vždy byla mokrá. Svíčka je nová brisk NR17 C. Ve fóru jsem našel, že by se mělo jednat o elektriku, ale jsem začátečník a nemám šajn čím by to mohlo být.
Děkuji za radu
gusta
Vítej ve fóru...

Re: mokrá svíčka, nepravidelné výbuchy, nelze nastartovat

Příspěvekod martin110r » ned srp 15, 2010 19:39:20

Najprv skontroluj hladinu v karburátore.
Babetta 210 - rok výroby 1995
Bližšie info o mojej Babette TU.
Zahlasujte v ankete
martin110r
Veterán fóra II. stupně
Veterán fóra II. stupně

Re: mokrá svíčka, nepravidelné výbuchy, nelze nastartovat

Příspěvekod Pavel » pon srp 16, 2010 15:52:41

Hele, včera jsem řešil podobný problém. Zvláště, pokud si s Babettou třeba týden nikam nejel nebo si něco spravoval, měnil.

Dělal jsem GO motoru, měl jsem Babču na 3 týdny odstavenou na stojanu a po zpětné montáži to ani za boha nechtělo nastartovat, jiskry to krásně házelo vůči kostře, svíčka byla mokrá, předstih 1.2mm před horní úvratí pístu. Pak to chvíli chytlo, jen na sytič, pak to chcíplo a už ani ťuk. Pak zase po delší pause to na chvíli chytlo a zas nic. Nakonec asi po hodině kurvování jsem zjistil, že se mi za ty 3 týdny oddělil olej od benzínu a sedl na dno nádrže a já v podstatě, když jsem otevřel palivový kohout, tak mi natekl do karburátoru jen olej s nepatrným množstvím benzínu a na olej to jaksi nepojede:) Zkus si vypustit palivo z karburátoru, vypusti také benzín z nádrže do kanystru, zaštěrkej pořádně s kanystrem a nalej to zpět a možná to vyřeší tvůj problém:)

Další problém, který jsem měl u jiné Babetty. Podívej se, jestli se ti přívodní hadička benzínu do karburátoru neohýbá někde natolik, až přiškrtí přívod benzínu. S tím jsem také měl problém. Nepravidelně to jelo, chcípalo to furt, já snad 5x čistil karburátor, než jsem přišel na problém, že mám zaškrcený přívod paliva v hadičce :) Když pustíš kohout a v hadičce nic není, benzín by měl rychle natéct do karburátoru. Do cca 2 sekund od povolení palivového kohoutu...

Pokud si vrtal do karburátoru, hlavně do těch šroubků, tak zatáhni oba šrouby na doraz a spodní šroub povol o 1.5otáčky(bohatost směsi) a ten vrchní o 2-3 otáčky(otáčky volnoběhu, čím víc zašroubovaný, tím větší volnoběh). Tohle je základní nastavení karburátoru, s tím by to mělo chytnout. Ale udělej to až poté, co promícháš ten benzín s olejem a zkontroluješ přívod paliva do karburátoru.
Je to marný. Vysvětlíš jim to a za pár dnů se stejně zeptají znovu úplně na to samý :D
Pavel
Lokální moderátor
Lokální moderátor

Zpět na Motor