Nemám výkon-vynechává (video+zvuk)

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Re: Nemám výkon-vynechává (video+zvuk)

Příspěvekod PetrT30 » ned úno 27, 2011 10:10:24

Díky za tip. Ale myslím, že tím to nebude. Už jsem měl karbec asi 8x rozdělanej a nikdy jsem ucpané trysky neměl. Z nádrže mi to jde přes dva filtry.
- B@BeTT@ 210 moje
- B@BeTT@ 207/500 moje =prodaná=
- B@BeTT@ 210 renovace
- B@BeTT@ 207/300 renovace
PetrT30
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod Bzuk » stř bře 02, 2011 8:51:50

Mě dělalo skoro to samý, měl jsem špatný gufero pod magnetem přisávala si falešném vzuch
Bzuk
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod PetrT30 » stř bře 02, 2011 12:13:01

... ty jsem dával nový :|
- B@BeTT@ 210 moje
- B@BeTT@ 210 renovace
PetrT30
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod ferso » čtv bře 03, 2011 11:45:03

Zdravím,
dlhšiu dobu som tu nebol (moja babetta spí zimným spánkom), a tak pozerám čo je nové. Čítam si toto vlákno od začiatku, pozrel som video a nedá mi nenapísať svoj názor. Podľa mňa - ak čovek vie čo robí a správne poskladá, ponastavuje všetky mechanické časti motora a stále to nejde do otáčok (ako v tom videu), je problém v elektrike, resp. v sviečke. To jediné sa totiž nedá overiť, či plní funkciu tak ako má.
Spolu s bratom sme opravovali dve babetty 210, obidve sa nám podarilo vyladiť do použiteľného stavu (t.j. max. rýchlosť cca 50km/h so štandardným prevodom a dobrý ťah). Počas rôznych pokusov na začiatku sme robili všetko možné/nemožné a nedarilo sa nám dostať z babetty plný výkon až kým som si nepostavil vlastnú tyristorovú zapaľovaciu jednotku a s ňou to šlo ako divé. Aby som bol presný, na druhej babette som musel vymeniť aj zapaľovací pól.

Totiž môžete vy merať zapaľovaciu jednotku koľko len chcete, stále nedokážete zmerať napr. kvalitu kondenzátora. A práve ten robí problémy. Pokiaľ sa vplyvom starnutia zmení jeho kapacita, nemusí uchovávať dostatočný náboj pre indukčnú cievku a tá potom nedokáže vytvoriť dostatočné napätie pre spoľahlivú iskru. A navyše čím menšia kapacita - tým vyššie napätie a môže sa kondenzátor elektricky preraziť. Alebo môže dochádzať k elektrickým prierazom vo vinutí zapaľovacieho pólu a to tiež nedokážete multimetrom zmerať - prejaví sa to až pri prevádzke.

Ubezpečujem všetkých, že napr. nastavenie predstihu nemá ani zďaleka taký vplyv na výkon motora ako sa tu hovorí (pri ľubovoľnej polohe predstihu mi babetta naskočila a roztočila na plno, akurát že trošku sa menil ťah a pri veľkom predstihu ťažšie štartovala). Alebo napr. nastavenie hladiny v karburátore, či veľkosť trysky a poloha ihly - vyskúšal som všetko možné, a babetta mi dokonca išla aj potom, čo som prevŕtal hlavnú trysku na 0,8mm a posunul ihlu (neviem čo mi to napadlo :oops: ), ale treba povedať že nie dlho - dymila poriadne a po cca 3km sa tak zasrala sviečka, že babetta zdochla a pomohla až výmena sviečky.
Takže opakujem, podľa mojich skúseností ak je sviečka tiptop, motor dobre poskladaný a nechce ísť do otáčok, treba problém hľadať v zapaľovaní (v poradí: kabeláž, kostra, VN kabel, fajka, zapaľovací pól, tyristorová jednotka, indukčná cievka).
A ešte niečo: čo sa týka presakovania spod hlavy valca - z mojich skúseností hlavne estetický problém. Na mojej babette to pôvodne tieklo. Tak som medzi hlavu a valec natrel tesniaci tmel na výfuky. Tiecť prestalo, výkon bol taký istý. Ale po nejakých 50km začalo tiecť zas. Rozobral som to a jasne bolo vidieť trhlinu v tmeli - jednoducho nevydržal ten tlak a teplotu. Tak som vystrihol z 0,2mm medeného plechu tesnenie a s ním jazdím doteraz. Nič netečie a motor ide tak ako predtým.
Takže odo mňa všetko, dúfam že to niekomu pomôže.
ferso
Začátečník...

Příspěvekod PetrT30 » čtv bře 03, 2011 17:53:10

Babettu mám od včerejška doma. Odvezl jsem jí týpkovi co je dělá už nějaký ten pátek a problém byl opravdu elektrice. S tímto: http://shop.motomaxsro.cz/cz-detail-412 ... ginal.html
Přišel na to až po šesti hodinách co se v ní hrabal. Říkal, že to proměřoval a hodnoty mu to dávalo dobré tak jak píše ferso.
A ještě jsem si navymejšlel nový výbrus.
Trochu mě kleslo sebevědomí a mrzí mě že jsem jí nedokázal opravit sám, ale já bych na tuto závadu nepřišel ani za šest let 8) . Prý jsem tam měl ten úplně původní stator co se tam dávali a rády se rozsypali a probíjeli na kostru nebo co.
Babettka teď jezdí. Sice to není nic živého, ale snad si nové simerinky a nový válec sedne a stroj se oživý.
Všem děkuji za rady a připomínky.
- B@BeTT@ 210 moje
- B@BeTT@ 210 renovace
PetrT30
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Předchozí

Zpět na Motor