NEVIEM ČO JE TO ZA PROBLÉM...PARADTE PROSíM

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Re: NEVIEM ČO JE TO ZA PROBLÉM...PARADTE PROSíM

Příspěvekod 210BABETTA » úte bře 08, 2011 21:08:34

Ano mám to dobre usadené na čapoch....všetko je OK......ale myslím si, že to tesnenie to môže sposobovať, aspoň dúfam............keby mi ešte niekto potvrdil, že aspoň na takých 70% to môže sposobovať moje problémy, tak to určite rozoberem, a dám tam len jednu a originálnu, lebo čo ja som tam dal, tak to som ja vyrobil a je to 2x hrubšia, ako originál, čo tam má ísť....... Za predošlú odpoveď veľmi pekne ďakujem a netrpezlivo čakám na ďalšie Vaše odpovede.
210BABETTA
Více pokročilejší...

Příspěvekod kompressor33 » stř bře 09, 2011 15:52:02

Vieš, keď ti človek dá radu aj na druhom vlákne a ty to ignoruješ, tak sa ti ťažko pomáha. Originálne tesnenie má hrúbku 0,4 mm. Dvojnásobná hrúbka tesnenia môže spôsobovať tebou popísanú závadu. Hlavne vtedy, keď po stiahnutí motora zostane kľuka viac natlačená na stranu alternátora. Odporúčam znova rozobrať motora, dať len jedno tesnenie o hrúbke 0,4 mm (bez tesnenia zas môžeš poškodiť kľuku!) a kľuku vycentrovať v kartroch do stredu. Odpovedz, či si kupoval napríklad novú remenicu alebo bubon spojok. Môžu byť širšie ako originál a preto sa vždy stiahnu napevno. Tú veľkú podložku som odporúčal dať tenšiu a nie ju vynechať ! Tá je tam pre to, aby nevznikalo trenie medzi guferom v malej remenici a nábojom bubna spojok, lebo remenica sa môže axiálne hýbať, ako to tiež niekto vyššie už správne uviedol.
kompressor33
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod 210BABETTA » stř bře 09, 2011 20:17:16

dnes som teda rozpolil motor, vybral som tie 2 tesnenia a dal som tam originálne tesnenie kúpené v obchode so súčiastkami na babettu.........a čuduj sa svetu toto bol môj problém s babettou :) aj tú pôvodnú podložku som tam nasunul a aj vtedy v pohode beží..........ďakujem Vám všetkým za užitočné rady, ale zvlášť kompressor33 veľká vďaka tebe........tvoja rada bola tá, čo mi pomohlo v tom, aby som prišiel na dôvod, prečo mi zdochne na stojane..........keby si bol bližšie tak by som ťa určite pozval na pivo :) Ešte raz veľmi pekne ďakujem
210BABETTA
Více pokročilejší...

Příspěvekod kompressor33 » čtv bře 10, 2011 10:04:19

Som rád, že rady pomohli. A to pivo som si dal aj za teba :-)
kompressor33
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Předchozí

Zpět na Motor