od avar » sob črc 14, 2007 18:05:39
Súhlasím, v prvom rade palivový systém a karbec, ale pozrel by som aj na sviečku a filter sania, či nepotrebuje vymeniť. Nebolo by od veci skontrolovať a dofúkať pneu, odskúšať brzdy, skontrolovať lanká, prečistiť výfuk, prejsť svetlá aby ťa nebuzerovali priatelia zo zeleného údolia ak vyjdeš na ulicu a hlavne nepchať do benzínu to nešťastné M2T, ale nejaký slušný olej - najradšej nejakú polosyntetiku pre dvojtakty.
Ak bude dosť karbónu vo výfuku, zhodiť dole hlavu valca a odstrániť karbón aj tam. Prípadne to preleštiť aby sa už karbón tak ľahko neusadzoval.
A aj keď babča pobeží, skontrolovať spojky, unášače a ozubený remeň v akom sú stave. Po pár kilometroch pozrieť, či tesnia simeringy, a proste časom prejsť pomaly celú babettu. Po zohriatí mašinky vymeniť olej.
Ak nemáš doma manuál tak si ho nájdi niekde na nete a odporúčam stiahnuť a vytlačiť aj katalog ND. Pre menej skúsených, ale aj skúsenejších je to fantastická pomôcka pri opravách i údržbe.
Zožeň si náhradné žiarovky, blembák na kokos, kapsy na nosič batožiny, vyplať poistku, nabaľ spacák, karimatku, foťák, buchty (naopak buchtu odporúčam nechať doma) a dobrú náladu sebou a vyraz do sveta. Ak sa len trochu dokážeš dívať, z babetty uvidíš veci, ktoré by si si z plechovky ani z veľkej mašiny nikdy nevšimol. Ak sa vyhneš hlavným trasám plným uháňajúcich kamiónov a plechoviek a nebudeš hltať kilometre, stretneš celkom milých ľudí.
Mechanika by som nezháňal. Babča je nádherná práve v jej jednoduchosti, v tom, že si na nej človek môže všetko urobiť sám. Ak to necháš na mechanikovi, budeš to mať síce jednoduchšie, ale nikdy sa nebudeš môcť vybrať niekam vonku úplne bez strachu: "čo ak sa cestou niečo pose... a ja tej babette celkom nerozumiem".
Svet s babettou je nádherný