Zvláštní zvuk při plném výkonu

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Zvláštní zvuk při plném výkonu

Příspěvekod Jelenec » pát dub 06, 2012 20:51:35

Mám 207čku. Když pří jízdě zvyšuju výkon (když už mám plyn skoro na plno), tak v jeden moment začne babettka vydávat takový zvláštní burácivý (na lepší pojmenování jsem nepřišel) zvuk a akcelerace, která do té doby stoupala lehce poklesne a motor lehce přibrzdí. Těžko se to popisuje, ale je to nepříjemný šok při každé jízdě na plno. Prosím o nějaký tip, co by to mohlo být. Díky
--207-- je prostě --207-- :D
Jelenec
Pokročilejší...

Re: Zvláštní zvuk při plném výkonu

Příspěvekod Starec » sob dub 07, 2012 18:18:42

Skús odrezať z kolena výfuku, ak máš dvojdiený a v každom prípade rozober celí výfuk a vyčisti, Aj tú priehradku, čo je asi v polovici a sú na nej dva dierky. potom napíš.
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod Jelenec » ned dub 08, 2012 19:29:45

Vyčistil a vypálil jsem výfuk i koleno, při té příležitosti jsem zjistil, že koncovka tlumiče, je podomácky dělaná, nevím jestli to může být tím, ale po vyčištění výfuku, pořád motor při vysokých otáčkách burácí. Mám dojem, že ten zvuk vychází někde ze předu, jako kdyby z motoru a závisí na jízdě, když např. jedu přes nějaké malé kopečky (jako kdyby po vlnkách), tak ten zvuk je přerušovaný. Navíc jsem přišel ještě na jeden nepříjemný zvuk, jakoby kovový a taky někde z oblasti motoru, trochu to připomíná jako by někde vybroval plech, první jsem si myslel, že někde není dotáhlý kryt nebo tak něco, ale vypadá to, že to nic takového nebude. Je to fakt takový malý orchestr a je to dost nepříjemné. Fakt nevím co stím
Jelenec
Pokročilejší...

Příspěvekod Starec » pát dub 13, 2012 20:04:26

Mám dojem že som ti radil odrezať z kolena výfuku, ale ty si ho len vyčistil. Môže ti pri vyššej rýchlost aj prepúšťať niekde pod valcom, hlavou, prípadne ak máš ešte dekompresortak aj tam, alebo podfukovať pod sviečkou. Je to ťažké takto na diaľku odhadnúť kde to bubloce, prípadne vybruje. Na tieto veci musíš prísť sám. Niekedy to môže byť maličkosť, na ktorú prídeš len náhodou, inokedy sa to dá zistiť dôkladnou prehliadkou, či niekde nevidno neobviklú mastnotu, či dáky maglajz. Keby bolo video zo zvukom, lenže za jazdy sa to ťažko robí a len hádať kde to môže byť je o ničom.
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod Jelenec » pát dub 13, 2012 20:36:51

Koleno už bylo uřezané, když jsem to koupil. Myslím, že je uřezané dobře, je to zhruba těch 5 cm, jak je všude doporučováno. Každopádně díky, zkusím to nějak vyřešit, budu pozorovat co to dělá a uvidím. Dík teda
Jelenec
Pokročilejší...

Zpět na Motor