startování za studena 210

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

startování za studena 210

Příspěvekod adamekjicin » sob kvě 12, 2012 22:12:36

Ahoj, mám babetu po výbrusu. Špatně se nahazuje za studena, musím vždycky aspoň minutu, dvě rozšlapávat, prostě než se zahřeje motor.. Občas to jakoby chytí ale když přidám plyn tak to začne chcípat.. Po nějaký době se z výfuku vyletí plno dýmu a babča jezdí jak má.. Benzínu teče dost, v karbeci jsem profouk trysky dneska, vyčistil vzducháč, vyměnil svíčku a stejně.. Je to otrava pokaždý když chci jet do práce ji pět minut se snažit rozchodit, už si nevím rady, jsem začátečník, nikdy jsem motorku ani nic podobnýho neměl . Díky :)

Jinak babču mam rád, koupil jsem jí asi před měsícem, po týdnu ježdění se zadřela klikovka, ta je tam teď nová a ještě výbrus jsem dal dělat. Už mě to trochu štve jak s tim furt něco je, nemůžu se na ní spolehnout :D
adamekjicin
Pokročilejší...

Re: startování za studena 210

Příspěvekod Starec » ned kvě 13, 2012 4:42:20

Vyčistiť komplet výfuk ,tlmič a odrezať z kolena ak nemáš. Vo výfuku je asi v strede priehradka a na nej 2 dierky, aj tie dokladne prečistiť.
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod caloi » ned kvě 13, 2012 19:17:30

A správně nastavený karburátor máš?Po výbrusu ho musíš znovu nastavit.
Pokud je správně nastavenej,tak musí chytit nadrba.
caloi
Pokročilejší...

Příspěvekod PetrT30 » pon kvě 14, 2012 8:02:29

caloi
Jak se tedy nastavuje karburátor po výbrusu? :?
- B@BeTT@ 210 moje
- B@BeTT@ 207/500 moje =prodaná=
- B@BeTT@ 210 renovace
- B@BeTT@ 207/300 renovace
PetrT30
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod caloi » pon kvě 14, 2012 18:30:40

Na karbecu jsou dva šroubky,ten v pravo zašroubuješ na doraz a potom
ho vyšroubuješ o tři čtvrtě až jeden a půl otáčky.Tím se šteluje bohatost směsi.
Já ho mám naštelovanej přesně na jednu otáčku.No a ten druhej je na volnoběh a tím budeš pootáčet,až
bude babeta nastartovaná,tak aby babeta plynule běžela a neprotáčelo se jí zadní kolo.Poprvé ho zašrub né úplně na doraz a nastartuj.Babeta by měla chytnout a nejspíš bude řvát protože bude mít vysoké otáčky,takže budeš ubírat,nebo přidávat uvidíš sám.
Pokud máš elektriku v pořádku,tak babeta musí chytnout na poprvé.
Já mám taky čerstvě po výbrusu a chytá úplně v pohodě.
PetrT30: no tobě to asi nemusím vysvětlovat ty to budeš určitě vědět :) Ať máš výbrus nebo né tak se to nastavuje tak jak popisuju.Je tu i video,určitě si ho už viděl.
caloi
Pokročilejší...

Příspěvekod adamekjicin » pon kvě 14, 2012 22:59:16

tak už taky chytá ne přímo napoprvý ale napodruhý napotřetí už jo ;). Ještě jsem si pohrál s tim karbecem a taky jsem rozdělal výfuk s tím že to aspoň hadrem trošku protřu, nějak nevím jak takový výfuk vlastně vyčistit. Jo a dal jsem nový těsnění u výfuku. Dneska jsem se s ní projel asi 28km a docela dobrý, jen jsem promrznul solidně :-D

Taky jsem musel znova měnit svíčku, a to tamtu jsem tam dal před 4 dněma, nějak nechápu, prostě to na ní nestartuje, dal jsem ji i odmočit do benzínu a prostě nic :shock:. Možná to bylo přecijen tou svíčkou, ta co tam je teď je ze stadionu a pohoda, zítra koupim uplně novou, ale asi ne N17C, nějakou jinou
adamekjicin
Pokročilejší...

Zpět na Motor