Babca 210 nejede...

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Babca 210 nejede...

Příspěvekod Hrdlo » sob čer 16, 2012 12:15:37

Zdravim,

Vcera me nahle zniceho nic na rovince chcipla a uz nesla nastartovat. Pritom po technicke strance byla ve velmy dobrem stavu, jezdila krasne... Tak jsem si rikal ze to asi musi byt v elektrice... Prestala nejspis hazet jiskru. Vymena svicky nepomohla, proud z tyristoru jde (meril jsem) indukni civku sem menil (meli jsme doma 3 nahradni, nejsem si jist jetli byly funkcni ale myslim ze ano). A porad zadny efekt, tak mate jeste nejaky tip co zkontrolovat? Nechci novou indukcku kupovat zbytecne...

Babcu mam teprve mesic a je to moje prvni motorka :D Takze se v tom jeste moc neorientuju... Budu rad za kazdkou radu

Jo jeste, resi se nejak polarita na ind. civce? Nebo to je jedno jak to zapojim...
Hrdlo
Pokročilejší...

Re: Babca 210 nejede...

Příspěvekod Hrdlo » sob čer 16, 2012 18:46:22

Tak jsem na ot mozna prisel, zkousel jsem "propipat" merakem vsechny civky na alternatoru. Jedna civka bude nejspis nekde prepalena, je to ta ze ktere vede cerveny drat (napajeni JTZ). Nevite kde by se dala koupit nahradni (a hlavne jaky typ) v okoli brna?
Hrdlo
Pokročilejší...

Příspěvekod JirkaZ » pon čer 25, 2012 10:30:30

...podívej se na tento odkaz, nekdo tam prodává celé zapalování na Babetu, ale nei uvedený typ, pokud to poznáš podle obrázku tak máš vyhráno stojí 350 Kč. Jirka
JirkaZ
Právě začínám...

Příspěvekod Hrdlo » pon čer 25, 2012 15:32:55

Uz sem splasil nahradni, ale zase me to ted zaclo zlobit... Opet mi to narovince chciplo a nejde to nahodit. V elektrice 100% problem neni (jiskru haze a i JTZ jsem zkousel vymenit). Karbec jsem vycistil, z palivovyho ventilu benzin tece a koncovku u vyfuku jsem prostouchl dratkem. Zbyva asi jedine rozebrat motor, nebo mate jiny tip? Den pred tim nez se mi to stalo tak mi babeta spadla tak, ze se polozila na zem... Nemohlo se treba neco zasvinit olejem? Protoze jsem objevil docela dost oleje asi z prevodovky zevnitr v krytu na alternatoru (uz je to vycistene)
Hrdlo
Pokročilejší...

Příspěvekod Hrdlo » pon čer 25, 2012 17:19:33

Tak sem rozdelal hlavu a zjistil, ze na pistu ty pistni krouzky nesedi presne ale odchylujou se (jakoby byly roztazene). Kdyz sem je zkusil vytahnout tak jsem prisel na to ze jsou tam dokonce zadrene (pist je necim poskrabany) takze je nemuzu vytahnoust, snad jen ve sveraku opatrne vyrazit sroubovakem. Je to zavada ktera muze spusobit ze me to zniceho nic prestane jet? A hlavne nemuzu prijit na to jak se sundava pist z klikove hridele, muzete mi prosim poradit?
Hrdlo
Pokročilejší...

Příspěvekod SirPetr » pon čer 25, 2012 20:32:10

Hrdlo: Tady trpíš samomluvou? :-)

Jinak olej u magneta znamená z největší pravděpodobností špatné gufero (17x28x7)
Pokud to je fakt zadřené tak na vybrus... Jinak pokud není válec hodně poškrabaný můžou na chvíli pomoct nové pístní kroužky.

Odpor na té cívce co píšeš, že z ní jde červený drát :-) tak tam je odpor 220 ohmů -+ 10
Babetta 228 r.1973
Babetta 134 r. 1992 Zatím vrak
Babetta 210 r.1985 vzhled KTM Adventure
Jinak rukama mi prošlo přesně 51 babettek :-)
SirPetr
Více pokročilejší...

Zpět na Motor