skřípaní motoru

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

skřípaní motoru

Příspěvekod petan2vrtilka » sob dub 28, 2012 18:14:41

Tak Vás tu zdravím, mám takový problém když už jsem na koupené babatě vše opravil a něco vyměnil za nové tak ted když už jede tak když ujedu cca 3 tak ze z motoru začne ozívat takový skřípavý kovový zvuk, měl jsem už venku válec a neviděl jsem že by v hlavě bylo něco vydřené dal jsem nové kroužky ale to nepomohlo nemáte někdo zkušenost co by to mohlo být. Dík
petan2vrtilka
Začátečník...

Re: skřípaní motoru

Příspěvekod Fajn-Tom » sob dub 28, 2012 19:15:53

ložisko na klice?
Fajn-Tom
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod Starec » ned dub 29, 2012 12:56:17

Na ložisko je skoro typovať, najprv si zhoď dole rozbehový bubon, skontroluj všetko či niečo nemaš uvolnené, či sa ti kolíčky nekývu, štartovacie čeluste či niekde nedru. Pozri ak máš 21xxx či ten kricí plech čo je na výstupnom hriadeli niekde nedrie o bubin, proste vyzuálne to všetko prezry. Niekedy aj maličkosť môže spôsobiť pazvuky.
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod petan2vrtilka » pon dub 30, 2012 8:01:56

No spojky by měly být v pohodě jsou kromě bubnů celé nové a navíc to jde jako někde pod hlavou motoru mám strach aby se to třeba nezadřelo, ale měl jsem už válec venku a na něm není nic vidět. Jo to ložisko počítám je přístupné až po rozhození motoru?
petan2vrtilka
Začátečník...

Příspěvekod jawa » sob črc 07, 2012 14:15:17

Nazdar chlapi nechcem vytvorit novú tému a tak potreujem radu som už s toho hotový mám babettu 210 vymenil osm na nej JTZ a spravil som cca 25-30km a na druhý týždeň som išiel znova a po 1,5km začalo niečo hrkotať a sičať neviem akokeby prehriata a po pridaní plynu zdochla nešla nakopnúť a dole kopcom chytila ale išla ťažko a hrkotalo tam niečo taksom tlačil nechal som ju tak odýchnuť a na druhý deň chytila a išla v pohode ale teraz už len necelý kilometer a ešte teraz sa ozýva niečo z výfuku neviem čo mam robiť. za odpoveď vopred vďaka.
jawa
Vítej ve fóru...

Příspěvekod Starec » sob črc 07, 2012 20:54:19

Totálne zapečený motor, moví valec piest krúžky, prípadne výbrus.
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Zpět na Motor