Ahoj, tak moje Babeta 210 již jede tak jak má, po rovince přes 50 km/h, řazení jedničky, dvojky již úplně bez problému a vše probíhá plynule (nahoru i dolů). Takže pokud bude mít někdo podobný problém může zkusit to co já. Vyměnil jsem toho spoustu ale dnes nelituji a vím, že ji mám ve skvělém stavu a můžu se na ni spolehnout. Od posledního příspěvku jsem ještě zakoupil originální tyristor a těžkou spojku. Problémy s malou silou motoru se vyřešili správným nastavením karburátoru, předstihu a asi i originálním novým tyristorem (nebo kombinací nových věcí). Ale problém s rozjezdy přetrvával, dvojky někdy zůstávala stále zařazena no prostě hrůza a jízda na Babetě byla spíše utrpením. Poslední možnost, která mi zbývala bylo zakoupit originální těžkou spojku (použitá - novou jsem nechtěl z důvodu problematického zajíždění). Po její aplikaci to bylo hned znát, jednička - dvojka a i řazení dolu, kdy pod plným plynem do kopce plynule přeřadila ze 2 na 1. Po zajetí cca 50 km vše naprosto bez problému a jede jak má i sílu do kopce má, už mě to zase baví.
Co říct na závěr?
Vážně doporučuji montáž těžké spojky - chod motoru je takový kultivovanější a Babeta pocitově strašně ožila a problém s řazením zmizel. Také doporučuji zkrátit výfukové koleno - Babeta se nechá krásně vytáčet. Vím někdo, může říct, že kdyby to vše bylo v dobrém stavu jako lehká spojka atd. tak to bude jezdit i tak, ale po srovnání bych již dnes jinak nevolil. Tak se mějte a snad můj příspěvek někomu pomůže.

Můj příspěvek berte jako zpětnou vazbu protože je tu mnoho rad a odpovědí, ale málo kde je napsáno čím se co vyřešilo nebo co pomohlo, aby se odstranil nežádoucí stav. Tak chci jen přispět tím co pomohlo mi.