Děkuji za rady.
O víkendu ty mosazné pouzdra vyzkouším dostat ven úderem z druhé strany a pokud to nepůjde, tak si na to zkusím udělat vhodný šroubovák. Nebo mě ještě napadlo sehnat šroub vhodného průměru a natvrdo s ním udělat závit do pouzdra a pak to vytáhnout ven na šroubu.
Jinak ty ložiska jsem už vyndal ven docela jednoduše. Trouba na 150° ohřát kartery a pak jsem na ložisko nastříkal chladící sprej (pozor, je hořlavý, takže žádný oheň kolem!), otočil karter a mírným poklepáváním kladívkem na gola ořech vhodného rozměru to šlo ven. Jde o to, že jsem si nemusel vyrobit žádný přípravek na vylisování, použil jsem nářadí, které má každý po ruce a nepoužil hrubého násilí.
Jinak pro zajímavost ty chladící spreje. Prodávají se 3 druhy, jak jsem tak koukal na netu. Jeden v elektronice (cca 300Kč) na detekci vadných součástek, druhý v lékárně (cca 90Kč) pro fotbalisty, třetí přímo pro strojírenství na tyto účely(400-500Kč). Nejlevnější z nich se dá koupit skoro v každé lékarně, říká se tomu syntetický led, nebo třeba také kelen, ten mrazí ještě víc. Já koupil toto
http://www.btcinvest.cz/synteticky-led.html za 90Kč.Tak jako tak, i kdybyste to nepoužili na chlazení při opravách motoru, tak se to může v dílně člověku občas hodit. Včera mi sjelo kladívko při úderu na kloub prstu a místo na ložiska jsem pak stříkal sprej na prst a dobrý, žádná boule