Suchý motor

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Suchý motor

Příspěvekod ok2zsl » pát srp 31, 2012 20:22:06

Panové mistři babeťáci,
prosím poraďte prosím, nejdříve nešla jiskra, problém vyřešen svíčka po 400km byla K.O. bez jiskry asi špatný kontakt v ní viewtopic.php?f=5&t=2318 a pro jistotu uz sem obědnal nový altík si s tyristorem. Dnes už to jiskří, tak zase nemám benzín v motoru (před tím byla svíčka stále mokrá), vyčistil sem trisky,překontroloval plovák i jehlu zda propouští a dokonce si půjčil jiný karbec,ale stále nic. Už jsem demontoval i výfuk zda není ucpaný,ale pořád nejde nic do motoru jen slabý náznak startu a zdechne.V karburátoru byli vyměněny trisky za nové a benzín v karburátoru taky v obouch! Jediné co jsem neměl rozdělané je motor.Všechny gufera jsem měnil hned jak jsem jí dovezl a tak bych nehledal problém v nich.
Nezdálo se by babča 210 byla složitý stroj ,ale dnes už mě nic nenapadá. Netuší někdo kde je zakopaný pes. :?:

Pěd tím sem s babčou lítal a nebyl sní žádný problém.Opořebované díly postupně měním a přes zimu mám v plánu podívat se do motoru. Koupil jsem jí nedávno a majitel tvrdil že je po GO,ale moc tomu nevěřím, tak pro jistotu zase vše vyměním.
Libor OK2ZSL
ok2zsl
Více pokročilejší...

Re: Suchý motor

Příspěvekod PetrT30 » sob zář 01, 2012 7:42:27

zapeklitá situace. Zkus oddělat svíčku, stříkni trochu benzínu do válce, zadělej svíčku a zkus nastartovat a nech to nastartovaný dokud to nezdechne. Když to zdechne tak se pak mrkni na svíčku. Jestli bude suchá tak je zřejmě nastaven blbě plovák.
Mrkni se ještě na kohoutek od nádrže jestli není zanešen bordelem a benzín přes něho protéká nepřerušovaně.
- B@BeTT@ 210 moje
- B@BeTT@ 207/500 moje =prodaná=
- B@BeTT@ 210 renovace
- B@BeTT@ 207/300 renovace
PetrT30
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod ridchey » ned zář 02, 2012 10:28:29

taky se koukni do holendru karburatoru a jehloveho ventilu, stava se,ze barzjake svinstvo z nadrze postupne zanese ten sroub holendru
Ten kopec dam,i kdybych mel zhebnout...
Bez boje mne nedostanou...
:-)
ridchey
Veterán fóra II. stupně
Veterán fóra II. stupně

Příspěvekod ok2zsl » pon zář 03, 2012 4:28:47

Petr:Když tam stříkl benzín chvíli to jelo a pak mrtvo asi po 3s. Benzín z nádrže tekl a byl i karburátoru. Svíčku sem už taky vyměnil, Brisk asi udělal blbou sérii.

Pánové hurá babetka jede asi zasáhla vyšší moc nebo mně osvítil anděl babety strážný: D
1- druhá svíčka opět přestala házet jiskru :roll:
2-není nad dobré kamarády hlavně, když vám dají funkční karburátor, ale jak se říká důvěřuj a prověřuj. Karbec byl sice naleštěný jako nový, ale bohužel nefunkční trysky v něm.
3-i když sem naměřil hodnoty na tyristoru, tak je asi K. O. po výměně za starý - prasklý se to krásně rozjelo
4-výfuk-musím změnit olej Husqvarna XL babetce nesvědčí a zanáší výfuk. Navíc jak sem zjistil,tak někdo nemá rád babety - našel sem ve výfuku klacek jako pan Pavlica z Brna asi se ten maniak přestěhoval na sever Moravy :mrgreen:

Moc Vám děkuji za pomoc pánové :wink:
Libor OK2ZSL
ok2zsl
Více pokročilejší...

Zpět na Motor