měnil jsem motor za jiný (poněvadž jsem hračička) a po jistých peripetiích se mi jej podařilo přinutit k jízdě. Jezdí, řadí, ale jakmile zastavím, tak hned zdechne, jako by nebylo dost paliva. Nastartovat opět jde, ale je lepší ji spustit z kopce. Chvíli jako by se dusila, ale při o něco vyšší rychlosti v ní zakašle a ožije a jede úplně normálně. Jsem na rozpacích, poněvadž se mi nedaří nalézt příčinu - tedy se obracím na vás s prosbou o radu.
Co jsem nalezl za rady zde na fóru jsem vyzkoušel - nepomohlo:
- Těsnost klikové skříně. Gufera na klice jsou v pořádku, těsnění pod válcem taky. Hlavu jsem dotáhl.
- Jiná svíčka. Používám Brisky 17C, alternuji s NGK. Ani ta, ani ona nepřinesly změnu.
- Karbec / trysky. Mám doporučené Dellorto (číslo jsem zapomněl), trysku 52. Na původním motoru naprosto bez potíží. Zkusil jsem vyměnit trysky za větší (když mi připadá, že se dusí), ale trysky 58 až 61 nepřinesly žádnou změnu. Vrátil jsem tedy původní karbec. Štelování karbecu nijak nepomáhá, Babča na to vůbec nereaguje.
Co jsem nalezl tady na fóru a nevyzkoušel jsem: Výměna statoru a impulsní cívky. Stator mám úplně nový, ale je to nějaká šmejdská druhovýroba, že na něm není ani drážka na seřízení předstihu. Cívka tedy není zkontrolovaná a ohledně předstihu - ten jsem rovnal docela od oka. Změřil jsem její odpor a má 26 ohmů (žlutý a bílý drát do tyristoru). Podle např. https://www.motokramek.cz/stator-snimac-babetta-sk má mít 17 ohmů. Tak je otázka, jak moc tohle vadí - 26 ohm a předstih tak nějak od oka.
Případně jestli má ještě někdo nějaký nápad, budu rád. Díky.