Nechce se jí jet

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Nechce se jí jet

Příspěvekod Vesnican » stř črc 01, 2009 8:19:47

Ahoj mám problém s babetou normálně jí nastartuju ze začátku krásně jede ale jakmile se ohřeje, tak vyvstane problém, že když třeba z plného přibrzdím na 10km/h a chci znovu přidat, tak se rozjíždí strašně dlouho a někdy jí i musím pomoct šlapkami sám mám podezření na karburátor jelikož je svíčka černá ale nevím do jaké míry by to mohlo mít souvislost předem děkuji Vesnican
Vesnican
Právě začínám...

Re: Nechce se jí jet

Příspěvekod wert69 » stř črc 01, 2009 23:45:07

Tohle jsem řešil nedávno,stačilo kompletně vyčistit výfuk a nastavit karbec.
wert69
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod Losob » stř črc 01, 2009 23:45:36

A nezůstává viset dvojka v záběru?
Losob
Začátečník...

Příspěvekod milda » stř črc 01, 2009 23:50:04

Taky bych to viděl na ten výfuk, loni jsem měl taky problém s náhlou ztrátou výkonu Babetty - normálně jsem jel z práce, pak jsem v kopci přidal plyn a babča místo aby přidala tak úplně zeslábla a domů jsem se sotva doplazil. Stačilo vyčistit výfuk a vše bylo o.k. Pokud jde o tu dvojku, babča se dá v pohodě rozjet i na dvojku, jen je rozjezd takový pozvolnější. Typ Babetta 215 je v podstatě 210 s trvale zařazenou dvojkou, a taky to jezdí.
milda
Globální moderátor
Globální moderátor

Příspěvekod dolly » pon črc 06, 2009 19:30:18

Heršvec, mám přesně stejnej problém.
Dnes jsem si poprvý vyjel na delší projížďku (asi 5 km - nemám ji dlouho, tak jsem nechtěl zůstat někde trčet). Jedu asi 1,5km pak přišel takovej mírnej kopeček.
Jedu, plyn tak na půlce, chci přidat - vořoštuju to a místo aby se to rozjelo začlo to chcípat. Po chvilce to teprv začlo táhnout. Tak jsem to radši otočil a jel dom.

Zkrátka, když držím plyn furt stejně, je to v pohodě. Ale jak jsem začal přidávat tak to začlo chcípat :|
Myslíte že by to taky bylo tím vejfukem? Nebo že by svíčka když se zahřeje?
Karbec jsem dneska měl komplet rozebranej (zůstávala viset jehla, takže tek). Směs jsem nastavil přesně na 1,5ot (vyšroubovat) a volnoběh aby to při zahřátým motoru nechcípalo.
Babetta 210, rok výroby 1985, nalítáno přes 13kkm, mrtě mašina - více zde
dolly
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod wert69 » pon črc 06, 2009 20:41:16

Rozhodně vyčisti výfuk a zkusit jinou svíčku taky není na škodu,jestli to nepomůže tak zkoušet dál,pokud to bylo do kopce tak ti nejspíš zůstává viset dvojka nebo máš špatně nastavenej karbec.
wert69
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod dolly » pon črc 06, 2009 22:28:51

wert69 píše:...nebo máš špatně nastavenej karbec.

Asi koupín new svíčku (jakej typ?). Mohlo by to bejt tím, že když se to zahřeje...
A když by to bylo karbcem, co by se muselo seštelovat? Asi šroubek směsi, co? Chjo, doufám že to rozjedu, aby to dalo aspoň 50km v kuse :) :D
Babetta 210, rok výroby 1985, nalítáno přes 13kkm, mrtě mašina - více zde
dolly
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod Starec » úte črc 07, 2009 21:27:36

Nechcel som sa do toho hneď miešať, však rady od každého sú dobré, ale ako vidím Vesnican sa k tomu už vôbec nevyjadril. Ja by som podľa popisu Vesnican skôr typoval na zadretie. Škoda, že sa už neozval.
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod wert69 » úte črc 07, 2009 22:44:04

dolly píše:
wert69 píše:...nebo máš špatně nastavenej karbec.

Asi koupín new svíčku (jakej typ?). Mohlo by to bejt tím, že když se to zahřeje...
A když by to bylo karbcem, co by se muselo seštelovat? Asi šroubek směsi, co? Chjo, doufám že to rozjedu, aby to dalo aspoň 50km v kuse :) :D

já osobně používam obyč.svíčku brisk N17 bez problémů,nejdřív si horním šroubkem našteluj volnoběh at to nechcípá a ani se netočí zad.kolo,pak už to chce trpělivost,dej to na 1a půl otáčky a kousek se rozjed,cca 500 m.Uvidíš jak to pojede potom bud přidej nebo uber,když to bude ok tak to projed tak 2km a koukni na svici jaká je,cihlová barva je ok.Já to mám na dvě ot.a jezdí jak drak,nechci to tůrovat ale 60km/h jela :D ,běžně jezdí 45-50km/h...a to prosim pěkně vozí 100kg :oops: :lol:
wert69
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod Maroni » pát črc 10, 2009 19:01:07

ješě dodavam skus se podivat na jehlu muže to byt podle mě i tim že ti mohla spadnout trocha dolu . A ten vyfuk jen potvrzuji .. :oops:
Babetta 210 - užitečný nástroj a velmi rychlý zavodní stoj :-)
Moje sestava : Originální Babetta 210 - karburátor dell orto (sani mimo)
max. speed v roce 2003 - 65 km/h z mírného kopce (žádný výbrus,orig karbec)
Maroni
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Zpět na Motor