od Starec » ned črc 25, 2010 7:50:34
Presne ako píše Graun. Ovšen takýto výrobok by sa v žiadnom prípade namal dostať do predaja. Neviem ako teraz, ale niekedy za socializmu čo ho nemáš tak rád, existovala viac fázova technická kontrola či už polovýrobku, alebo už výrobku na vyexpedovanie. Takže tak sa dnes vyrába a preto je toľko šmejdov. Veď tento zlí výlisok si mohli všimnúť viacerí pracovníci, či už v lisovni, nástrojárni, kde sa sa upravoval, alebo na exporte, kde sa balil. No čo už tak to dnes chodí. Ten piest je síce plne funkčný, ale aj tak by som tej firme dal vedieť, čoho sú schopný pre zisk aj predávať.
PS: Tak ma napadá taká skúsenosť, že nie sú na vine stále výrobcovia, ale skôr predajcovia. Prečo?
Ešte kým som prevádzkoval predajný servis tak som dosť často chodil osobne pre tovar priamo do Pov. strojárni. Dobre ma tam poznali, keďže som bol častým zákazníkom a mohol som sa kľudne pohybovať fakticky po celom závode. Kým mi vybavovali a balili objednaný tovar neraz som mal dosť času prebrúsiť všetke prevádzky a vidieť tak mnoho zaujímavých veci. Takže viem ako sa tam narábalo ak sa zistilo, že výrobok z akéhokoľvek dôvodu nebol schopný na vyexpedovanie. Skrátka putoval jednoducho do takej železnej palety a do haly z nepodarkami, kde sa potom ešte triedili, či pôjdu späť na prípadnú opravu, alebo jednoducho do šrotu. A verte či nie raz som náhodou pri týchto paletách stretol jedného tiež obchodníka, ako si z tých opraviteľných nepodarkov jednoducho vyberá súčiastky pre svoj obchod. Poznal som ho osobne lebo mal v Košiciach takú malú predajničku na náhradné súčiastky na rôzne motocykle. Takže vážení, tento tiež obchodník odkupoval nepodarky za bagateľ od výrobcu a jednoducho to predával ako prvotriedny tovar.Takže niečo podobné kľudne môže urobiť predajca, s hoc akým tovarom aj teraz. Biznis je biznis a mi ostaneme vyvalený ak nám niečo nesedí, prípadne odíde po pár odjazdených kilometroch.
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....