martin: bol som neska kolarove vo setkich obchodoch a co som mohol kupit to mali 39 zubovu a to bol max a to bolo simbe v stingu mali len 35 a 51 tak som kupil ten 39 viskusam a ked to bude nahovno tak to dam dolu a dam naspet stare no uvidim ale ked som sa pital na take nieco ze 45 zubov to ani nepoznali
no to som vedel aj ja ale kolarove nejmali nikde a ked som volal do cz tak mi hovorili ze neposielaju na slovensko takze to maju zbitocne ked mi to hovno pomoze co hovorite na 39 zubovu rozetu pojdeto vobec???
Záleži od tvojej váhy... dakde som čítal že ak máš do 70 KG alebo približne okolo nej a máš dobre vyladený motor tak to ide bez problémov... no jasné že to neakceleruje ako s 51kou ale na rovinke to môže pri bezvetrí dať až 70km/h
Tak keď jazdia s 35 zubovou, tak pôjde aj s 39 zubovou. Ale zrušil by som 14 zubové koliesko vpredu, lebo to bude fakt zabiják. Daj tam 12 zubové koliesko a budeš mať zhruba rovnaký prevodový pomer ako mám ja. Či dáš 12/39, alebo 14/45 prevodový pomer vyjde zhruba rovnaký, čiže ti to bude jazdiť asi ako moja.
no to je super martin to si ma potesil fakt tak idem zavolat susedovi nech mi donese ten 12 zubovu z kolarova a kolko vazis martin??ak sa smiem spitat ja mam 90 kg no a jako ti to ide??
Ja vážim 75 kg. Čo sa týka ťahu. Už som si na slabší ťah zvykol. Po 100 km si zvykneš a slabšiu akceleráciu si už ani nevšimneš. Ako som už spomenul, jazdí mi to celkom slušne. To už musí byť fakt strmý kopec, aby mi to podradilo do jednotky. Inak 90% kopcov vychádza na dvojke rýchlosťou cca 45-50 km/h.
laaco ... skús mi potom pozrieť aká tam ide reťaz ďakujem lebo rovno si aj objednám na to reťaz moja je dosť značne poškodená a chcem mať 2 reťaze keby ma náhodou omrzel ten prevod... vážim okolo 68kg
Presný rozmer pre jednotlivé prevody neexistuje. Jednoducho existuje reťaz na Babettu. Buď napnutie vykompenzuješ napínákmi, alebo keď nestačia oni, tak ju skrátiš. Väčšinou stačí o 2 články.
okej tak spravím čo sa dá... dnes som bol v našom pezinskom babetta shope kupoval som vnútorny unášač a regulačný na lahké spojky a pýtal som sa na rozety... zadrbala mi cenu 16 € aj to bola rozeta čo vyzerala ako by ju tam zubami robila... takže som povedal že objednám z simby 12 pastorok a 39 zubku + tú 112 článkovu reťaz