martin110r píše:No globator trocha slušnosti by ti nezaškodilo. Rozdiely si môžeš nájsť aj sám. Je toho plný internet. S jednaním typu "povedzte mi to konečne vy hovada" neuspeješ ani na tomto fóre, ani v bežnom živote. Takže brzdi. Inak pýtaš sa dvakrát to isté, hoci odpoveď si už dostal. Radšej ti to sem skopčím, lebo vypadá to, že to budem musieť pre pána spraviť skôr či neskôr.
"Čo špekulujete? Jasné, že je na tom lepšie 210. Uvažujte logicky. Čo je jednoduchšie? Rýchlo akcelerovať a udržať si vyššiu maximálku s dvomi prevodmi, alebo s jedným? Ťažko sa na jednom prevode aj rýchlo rozbehnete, aj budete mať vysokú maximálku. To by potom prevodovky vo všetkých motorkách a autách boli zbytočné."
Čo sa z tohoto nedá pochopiť? Šimpanz to pochopí za 2 mrkvy, tak kde je problém?
Nemyslel som že ešte niekedy niečo napíšem do nejakého babeťáckeho fóra. Ale nedá mi.
Čo sa týka toho, či je lepší jednokvalt či dvojkvalt, vystihol to Duro. Argumentácia typu, 210 je lepšia, lebo má prevodovku, je myslím nielen v mojich očiach dosť subjektívna a krátkozraká. Lepšie je to, čo komu viac vyhovuje. Osobne dávam prednosť 207ke práve pre jej jednoduchosť a spolahlivosť. Pri dlhých a najmä viacdenných trasách ďaleko od domova a akéhokoľvek zázemia je to vlastnosť na nezaplatenie. Tým nikomu nechcem upierať právo na presvedčenie, že preň je vhodnejšia práve dvojkvaltová mašinka.
Rýchlosť presunu 30-35 km/h je pre mňa vysoko dostačujúca aj na omnoho dlhších trasách než je oných 60 km. Pravdaže nie pod časovým tlakom. Ak ideme na potulky je dobré mať pre ne aj čas. Ono tá babetta zas nemá ktovieaký problém s cyklobrašnou, karimatkou a spacákom naviac. Aj pre zážitok z takýchto jázd mnohí z nás jazdia babeťácky agregát a vzdali sme sa omnoho silnejších a rýchlejších mašín. Čaro babetty nie je iba v tom, že umožňuje prekonávať vzdialenosti, ale hlavne inak vnímať okolitý svet.
martin110r :
Občas si tie svoje odpovede prečítaj a zamysli sa nad ich tónom. Nikto, ani ty, ani ja, ani nik iný, nie sme ani všemohúci ani vševediaci. A ver mi, (presviedčal som sa o tom na vlastnej koži po niekoľko desaťročí) "každá mašina sa dá upraviť na svoj obraz" a nie je na tebe, ani na mne, aby sme rozhodovali za majiteľa, čo s tou svojou mašinou spraví, či ako ju bude používať. Mimochodom, niektorí ľudia sem chodia preto, že čakajú radu, nie ako ich niekto zvozí. Takže občas je dobre brzdiť aj na fóre, nielen na ceste.
To je odo mňa všetko.