Ztráta výkonu

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod martin110r » pon kvě 09, 2011 20:18:39

Nehádzal by som flintu do žita. Načo hneď predávať? Urob výbrus, kúp český piest ALMET (Hradec Králové) a české krúžky BUZULUK a je pokoj.
Babetta 210 - rok výroby 1995
Bližšie info o mojej Babette TU.
Zahlasujte v ankete
martin110r
Veterán fóra II. stupně
Veterán fóra II. stupně

Příspěvekod galaher » úte kvě 10, 2011 14:15:27

Tak proč se pořád jak se zahřeje sekne... :x Nemám zas takovou váhu 90 kg vedro taky není.Žebra na válci a hlavě jsou čistá.A co to občasné pískání od levé strany kde je ozubené kolečko na velkou rozetu.Že by ložisko ?
Naposledy upravil galaher dne úte kvě 10, 2011 14:20:16, celkově upraveno 1
Černá Bába 210 r.v 83
galaher
Pokročilý diskutér...

Příspěvekod Dave842 » úte kvě 10, 2011 14:18:37

No psal jsi že to pískalo když jsi měl odpojenej motor a šlapal domů. To se převodovka vůbec neroztáčí, tak možná jenom ten pastorek pískal, ale ložisko by to mohlo být taky. Snad by stačilo ho třeba namazat :wink:
Babettář Dave!
Dave842
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod galaher » úte kvě 10, 2011 17:36:36

Tak jsem to ještě nevzdal.Byl jsem protočit kolo a zjistit co tam píská.Potočím šlapkama a řetěz je v jednom zátáhu co to píská napnutej a jak potočím pedálem dál retěz je volný a nepískáto.
Černá Bába 210 r.v 83
galaher
Pokročilý diskutér...

Příspěvekod Starec » úte kvě 10, 2011 18:07:52

Je mi ťa fakt ľúto, toľko si sa natrápil a nie je to v poriadku. Ak dobre vidím na tom obrázku čo je piest a ak to nie je karbon, ale do modra spálenina, tak predsa ti môže tesniť piest ak sa motor zohreje. No čo už ak si sa rozhodol ju predať, to už je iná vec.
K tej reťazi, máš vajcovú rozetu, bolo by ju vymeniť, ovšem už sa ti neoplatí ak ju dávaš preč.
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod galaher » úte kvě 10, 2011 18:58:19

Tak zatím jsem si ji nechal a pokusím se to dát ještě jednou do hromady.K tomu pístu.Píst je za kroužkama celý špinavý..teda jako spálený.Mám možnost koupit ještě jednu babettu za babku,tak to zkusím nějak dát dohromady.Nebo je lepší udělat výbrus na mé bábě ? Co způsobuje to přidření a cinkot při větší rychlosti ?
Starec škoda,že bydlíš,tak daleko nejraději bych za tebou přijel nechal si poradit od odborníka na báby.To neznamená,že ostatní nejsou schopni poradit...já jen,že se mě ""starec"" ujal jako za svého.. :)
Černá Bába 210 r.v 83
galaher
Pokročilý diskutér...

Příspěvekod martin110r » úte kvě 10, 2011 19:44:19

Tak jednoznačne radšej sa snaž urobiť výbrus na tejto Babette. A podľa fotiek ho vrelo odporúčam. Kašli na to, že máš možnosť zohnať ešte jednu Babettu. K čomu sú dve Babetty, keď ani jedna nebude jazdiť poriadne. Radšej sa snaž dostať túto jednu do cajku.
Babetta 210 - rok výroby 1995
Bližšie info o mojej Babette TU.
Zahlasujte v ankete
martin110r
Veterán fóra II. stupně
Veterán fóra II. stupně

Příspěvekod Starec » stř kvě 11, 2011 2:00:04

Súhlasím s martin110r výbrus to určite potrebuje a miesto tej druhej babči si radšej kúp novú zadnú rozetu, nové hnacie koliesko a reťaz. To cinkanie pri väčšej rýchlosti kľudne môže byť vibráciou reťaze o kryt, keď sa ti raz uvoľní a znova našpanuje.
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod Starec » stř kvě 11, 2011 2:08:48

Súhlasím s martin110r výbrus to určite potrebuje a miesto tej druhej babči si radšej kúp novú zadnú rozetu, nové hnacie koliesko a reťaz. To cinkanie pri väčšej rýchlosti kľudne môže byť vibráciou reťaze o kryt, keď sa ti raz uvoľní a znova našpanuje. V najhoršom potom natočíš dobre vídeo aj zo zvukom a potom môžme byť z toho múdrejší. Pozri nechcem ťa ovšem dáko strašiť, ale počítaj aj stým, že neskôr sa môžu ešte objaviť dáke veci ktoré ešte budeš musieť odstrániť. Iné je ak babču vlastníš dlhšie a poznáš čo kde si robil, alebo si ju nedávno kúpil a teraz len prichádzaš nato čo jej vlastne je. Pri troška trpezlivosti to ovšem všetko pomalí opravíš a budeš mať až na dáke maličkosti pár rokov pokoj.
Skoč aj na moje fórum, pridal som na stiahnutie nové materiáli o spojkách a prevodoch. Sú to pôvodné nákresy s poznámkami a doplnkami od konštruktéra a motorára z Povž. strojárni, určite sa ti do budúcna zídu.

PS: zabudol som pripomenúť tak ešte dopĺňam Ak sa rozhodneš pre výbrus, tak nový piest a krúžky sú samozrejmosť, ovšem kúp si aj nový piestny čep a ihličkové ložisko.
Naposledy upravil Starec dne stř kvě 11, 2011 8:57:05, celkově upraveno 1
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod galaher » stř kvě 11, 2011 6:57:27

Děkuji Vám za odpovědi na mé neustálé otázky.Měl bych si tady založit samotné téma na moji bábu.. :D Babetu mám teprve týden.Jednu jsem sice už měl,ale to bylo v roce 1988.. :D
Jen mi nejde do hlavy,že jsem na bábě dojel domů,jak jsem jí koupil najel asi 30 km a poté co jsem ji rozebral když jsem jí dával nový lak a na motor jsem ani nešáhl prostě začala zlobit.Potovora to asi měla dobře naplánované.K tomu cinkání.Vím určitě,že to šlo od válce.. :(
Černá Bába 210 r.v 83
galaher
Pokročilý diskutér...

Příspěvekod Fajn-Tom » stř kvě 11, 2011 8:21:01

Mě se cinkání z válce ozívá když se motor přehřívá a začíná se přidírat. Vyřešil jsem to poměrem oleje 1:20 (dojíždím flašku minerálního oleje z lonskýho roku, proto ho tam musí dát víc)
Fajn-Tom
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod Duro » stř kvě 11, 2011 8:28:29

galaher: Este pripomeniem - pocitaj vzdy s tym, ze ked nieco kupis starsie, obnosene/ojazdene, tak s tym jednoducho mozu byt problemy. Preco by to povodny majitel predaval? Je sice mozne, ze ho to uz nebavi a podobne, ale prave /a aj/ to moze byt dovod, ze to jednoducho nebude poriadne fungovat - skor ci neskor /nie je to problem babce, ale skor toho majitela/.

Takze ak si take nieco kupis, mal by si predpokladat, ze sa tomu budes musiet venovat. A poriadne, kym to cele nebudes mat sam pod kontrolou! Je to tak ... ak chces mat vec, ktora by Ti mala sluzit bez toho, aby si sa jej musel venovat, tak si ju kup novu. /Aj to je sice v dnesnej dobe otazka :? , ale potom ju mozes aspon reklamovat, ak sa pokazi ... samozrejme, aj to je otazka, ci sa reklamacia uzna :? /

Takze ak mas dobry vztah k technike, tak to nevzdavaj! Babca nie je az taky komplikovany zazrak, aby si ju casom nezvladol. Daj si pauzu /daj si Kit-Kat 8) /, povenuj sa rodine /inym veciam/ a potom sa vrat na chvilu k problemovej babci a skus to znova. A tak dookola, az kym sa to nepodari. Ja to robim tak a zatial sa mi to vyplatilo.

P.S. Je to sice OT, ale k podstate veci ...
Babetta 207 ... co k tomu dodat ?!
Duro
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod kompressor33 » stř kvě 11, 2011 9:12:17

Cinkanie od valca je najpravdepodobnejšie zvukovým prejavom piesta. Nesprávna povrchová krivka dovoľuje prudké preklápanie piesta vo valci a týmto zvukom sa to prejavuje. Dobrý piest by to mal vyriešiť.
Čo ma stále dokáže zdvihnúť zo stoličky, je používanie kadejakých olejov pre motorové píly do motocyklov. Prečo asi špičkový jazdci na motokrose, cestných motocykloch a na motokárach nepoužívajú tie "super" oleje do píl ? Že by na to ešte neprišli ?
kompressor33
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod galaher » stř kvě 11, 2011 13:00:20

Duro...když koupím něco staršího a budou s tím problémy jsem počítal,ale ne zas tak rychle.. :) je mi přes 40 let a již jsem vlastnil 16 starších aut,které jsem si sám opravoval a vždy dobře ke spokojenosti dalšího majitele.Jen bába mě dostala.. :D

Kompressor33...ten olej jsem,tam dal na radu předchozího majitele,který ho tam tuto značku a v tomto poměru také dával.

Tak jsem jen tak ze zvědavosti zastavil k pánovy co opravuje mopedy.Řekl jsem mu můj problém a on začal..možnost špatné elektriky " to jsme vyloučily jelikož nešlo ani točit pedály "...Ložiska možnost jejich porušení při zahřátí...Píst i když je za kroužky spálený,tak to dle něho není problém,že to má skoro každý moped.Cinkání nebo dunění není problém,také skoro každý moped.

PS...přidal jsem nějaké video na rajče.net ..tak poprosím zkušené o komentář k videu.Děkuji
http://galaher.rajce.idnes.cz/mm/
Černá Bába 210 r.v 83
galaher
Pokročilý diskutér...

Příspěvekod Starec » stř kvě 11, 2011 22:46:32

galaher píše:Jen bába mě dostala..
Píst i když je za kroužky spálený,tak to dle něho není problém,že to má skoro každý moped.Cinkání nebo dunění není problém,také skoro každý moped.

Nebuď smutný babča už pár ľudí vytočila, dokonca aj nejedného automechanika. Prečítaj si toto: http://www.babetta.cz.cc/stare1/viewtopic.php?f=56&t=649&sid=4fe3b8651e74ec92a3cc980f3e95273b
S tým pánom opravárom by som sa až tak veľmi nestotožnil, lebo spálený piest neveští nič dobré, jednoducho krúžky netesnia a to už je porucha ktorú treba odstrániť. Cinkáni a dunení by zo žiadného motora nemalo byť počuť, je to tiež závada a treba nájsť príčinu prečo to robí a nebrať to jak samozrejmosť, ale to odstrániť. Neviem si predstaviť keby podľa toho pána jazdili po našich cestách cinkajúce a klepkajúce mopedy. Pekne mu poďakuj a radšej navštív iného odborníka.
Nebudem sa vyjadrovať ku každému video snímku, ovšem len tak zhruba to zhrniem. Pružinky štartovacích čeľustí môžeš zahodiť, sú vyťahané a zdeformované.
Mali by vyzerať približne aspoň takto:
PR.JPG
PR.JPG (135.52 KiB) Zobrazeno 7141 krát

Na dôvažok sú ešte aj opačne založené. Zakladajú sa ako je to vidno na priložených obrázkoch.
PR2.JPG
PR2.JPG (129.61 KiB) Zobrazeno 7141 krát

PR3.JPG
PR3.JPG (114.34 KiB) Zobrazeno 7141 krát

Ozubené kolečko už tiež doslúžilo, to už nie sú zuby, len vyhlodaný kus železa do jednej strany. Takže mám dojem, že aj reťaz i rozeta nebudú v lepšom stave a preto ti tú reťaz raz napne inokedy povolí a určite tam bude aj problém z nábehom reťaze na ozubenie. Bezpodmienečné vymeniť.
Voľnobežné kolečko už tiež nieje boh vie čo, ale pokiaľ ti dobre zaberá, tak problém by som s tým až taký nerobil. Nepoužíva sa až tak často, ovšem ak nechceš jazdiť bez benzínu a trocha si upraviť kondičku.
Rozbehový bubon sa zdá v poriadku.
Takže sa držím toho čo som radil v predošlom príspevku.
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

PředchozíDalší

Zpět na Motor