Vše kolem rychlosti - aneb jízda z větrem o závod...

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

setty

Příspěvekod SETTY » čtv led 18, 2007 19:05:01

je to tak ako vravis ja napriklad mam vyfuk zvareny koleno + tlmic a aj skratene koleno a slape to lepsie
SETTY
Pokročilý diskutér...

Re: Rychlost a výfuk

Příspěvekod Jurajc » čtv led 18, 2007 21:30:55

milda píše:Zdravím všechny, chci se podělit s mým zážitkem. Ač mám svoji Babettku rád, mám ji spíše pro užitek než abych ji různě upravoval kvůli zvýšení rychlosti. Jezdím po rovině těch 45, max. 48 km/h a stačí mi to. Včera jsem z důvodu příšerného vzhledu vyměnil koleno výfuku a při výměně mně překvapilo že to nové co mi přišlo bylo asi o 10 cm kratší než původní. Říkal jsem si že asi šetří matroš, dnes se šidí kdeco. Montáž bez problémů, ale při jízdě přišlo překvapení . Babetta jela 55 km/h, to se mi předtím na rovince nepovedlo. Podotýkám že výfuk i staré koleno bylo celkem čisté, takže jediné co mě napadlo že je to tou délkou. Nemáte podobnou zkušenost?

To je presne to co som pisal. Jeden dobry mechanik toto poradil poslal nakres ako zo stareho skratit a kde namerat a ufiknut a potom ako pises aj mne sa zrychlila Babettka.
Inak tiez nemam zaujem aby som zbytocne zvysoval vykon na nej. Raz je to urcene od do a ja to beriem.
Len ma stvalo, ze ma na rovinke skoro bicylkisti obiehali. :D Teraz im robim ofuk ja :lol:
Jurajc
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Re: Rychlost a výfuk

Příspěvekod luccas » čtv led 18, 2007 22:27:58

můžeš se taky podělit o ty informace kolik ufiknout?
luccas
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Vyfuk

Příspěvekod Jurajc » čtv led 18, 2007 23:28:43

Ako som napisal najlepsie by bolo keby som nasiel ten obrazok presne si to nepamatam, ale bol to riaden kus co siel dole. Ako zacina sroub kde ide do toho tlsteho vyfuku. Pokusim sa to pohladat. ;)

Tak som to predsa nasiel :)

Tu to je nech sa paci.

Obrázek
Jurajc
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod Bob » pát led 19, 2007 0:26:57

Zdravím babetisty...rád sleduji toto fórum a jsem rád,že jsem ho našel na těchto stránkách. Na těch původních mi zmielo "Váš názor I, II"
Bydlím v paneláku,moje možnosti byli- malé motto. Koupil jsem "Stellu" žlutočernou- motor Babetta 225. Bez větších úprav (na motoru) jela max 55km/h s 11zuby.-Dal jsem tam 13-14z jela 68-70km/h. Byla trochu pomalejší pří rozjezdu,řadila 2ku při cca27km/h...
(Pak jsem koupil "Simson 50SR".(To sem nepatří)). A teď mám zase tu "Stellu" modrobílou-225. Jela 45km/h, vyměnil jsem hnací kolečko 11z za 13z,jela 55-57km/h. Na http://moji.motorkari.cz/index.php?show ... omentare=2 psal VESPA 14.3.2006 že mu pomohlo na výkonu na jeho Babettě zkrátit koleno v tlumiči... Tož jsem ho odřezal těsně v tlumiči cca 2cm za dotáhnutou maticí. Ve vložce tlumiče jsem zvětšil otvory na 10mm... po částečném zkoušení (2měsíce) jsem se dostal na solidní cestě za "815 TATRU". Jel jsem za ní asi 3km 70km/h!!! , pak odbočila z cesty...To je můj-STELLY rekord....Myslím si, že skrácení kolena v tlumiči určitě pomůže dřívějšímu uvolnění spalin a urychlení dalšího zápalu- zrychlení. Toť moje zkušenost, názor.- nejsem odborník na motory.... :?
RMZ 2.134 STELLA
Bob
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod Jenda » pát led 19, 2007 13:48:09

Též nejsem odborník na motory a ladění, ale někde jsem, /snad právě na motokářích/ o tom četl. Délka tý trubky přímo ovlivňuje vznik rázových vln, který mají dost velký vliv na vyplachování spalovacího prostoru a tím pádem i kvalitu spalování směsi. Taky to jistě ovlivňuje i čistota tlumící vložky, co za trubkou bezprostředně následuje. Protože i když se zasírá pomalu a stejnoměrně, tak všichni jistě dobře víte, že výkon motoru dokáže poklesnout dramaticky a najednou, třeba během 1 - 2 km. Babettista nováček pak má nerva, že cosi se vážně posralo v motoru. My starý páky ale vyndaváme vercajk a jdeme na rozborku vejfuku... Jistý je, že u dvoutaktů jsou vejfuky věda...
Jenda
Site Admin
Site Admin

Příspěvekod IGI » pát led 19, 2007 17:02:03

jurajc: Mam otazku k tomu tvojmu obrazku: Neni mi jasne, kolko cm si vlstne odrezal???
IGI
Globální moderátor
Globální moderátor

Příspěvekod Woozie » pát led 19, 2007 20:31:09

IGI píše:jurajc: Mam otazku k tomu tvojmu obrazku: Neni mi jasne, kolko cm si vlstne odrezal???

Je tam napisane 5cm. Uvazujem ze to spravim aj ja. Viete mi zarucit ze sa tam nic neposere (z mojej azbestvej snury nezostalo absolutne nic) alebo ze to zacne nejak extremne zrat???
Babetta = Legenda Česko-Slovenkého motoristického priemyslu!!!
It's all just about motorbikes.Always has been, always will be!
Woozie
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Vyfuk

Příspěvekod Jurajc » pát led 19, 2007 22:12:34

Chlapci urobte ako uznate za vhodne nikoho do toho nenutim moja baba zere tak 2 az 2.5 lit na 100km ci je to vela no podla vyrobcu to nie je. Tych par korun uz najdem do nadrze. Mal som problem tahala len 35km toto poradil jeden skuseny automechanik co robil aj servis na babetty. Neviem co nechapes na tom nakrese. Rozober vyfuk pred tym si naznac, kde konci zasrobovanie. Stade si naznac 5cm a uvidis kolko pojde dole z rurky. Mne to robilo asi 20cm neviem bolo to davnejsie. Ak to urobis mozes napisat kolko to presne robi.

PS: Na tom dolnom nakrese ta rurka ide podstatne dalej asi to ta metie.
Naposledy upravil Jurajc dne sob led 20, 2007 21:38:53, celkově upraveno 1
Jurajc
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod IGI » pát led 19, 2007 23:44:26

jj, teraz to je uz jasne..........ale ja ak si dobre pamatam, tak mne ta rurka aj konci tak cca 5cm v tlmici..........to je ale vlastne jedno......mozno to uz niekto predomnou "tunil" :lol:
IGI
Globální moderátor
Globální moderátor

Příspěvekod Jurajc » sob led 20, 2007 14:03:51

IGI píše:jj, teraz to je uz jasne..........ale ja ak si dobre pamatam, tak mne ta rurka aj konci tak cca 5cm v tlmici..........to je ale vlastne jedno......mozno to uz niekto predomnou "tunil" :lol:

No vidis ani nevies, ze si kupil uz tingovu masinu :lol:
Jurajc
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod IGI » sob led 20, 2007 17:15:37

nekupil..zdedil :lol:
IGI
Globální moderátor
Globální moderátor

spotřeba...

Příspěvekod bmk » sob led 20, 2007 19:33:31

A jak to vypadá se spotřebou po takovéto úpravě výfuku :?: :?: :?: Má to na to vliv :?: :?: :?:
bmk
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Re: spotřeba...

Příspěvekod Jurajc » sob led 20, 2007 21:37:26

bmk píše:A jak to vypadá se spotřebou po takovéto úpravě výfuku :?: :?: :?: Má to na to vliv :?: :?: :?:

Citas vsetko, alebo len pomedzi riadky.

Zaslal: pá leden 19, 2007 9:12 pm
Jurajc
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod Woozie » ned led 21, 2007 19:55:14

Tak panove,skusil som to s tym vyfukom aaaaaaaa to je uplna sleha!!!!! Este som ho den predtym odkarbonoval a so zapnutym siticom letim 25 a celkom plynule!!! Isla mi 50 teraz prasim 65! Mozno by este nieco dala ale nechcel som ju trapit! Vypali to jak utrhnute z retaze skoro mi to uletelo pod zadkom :D
Babetta = Legenda Česko-Slovenkého motoristického priemyslu!!!
It's all just about motorbikes.Always has been, always will be!
Woozie
Mistr fóra...
Mistr fóra...

PředchozíDalší

Zpět na Motor