od martin110r » čtv zář 16, 2010 19:22:13
Ohľadom pružín v rozbehovej spojke. Áno, stáva sa že kvôli nim nenastaviš voľnobeh. Nové pružinky majú väčšiu silu v ťahu v porovnaní so starými. Jednoducho na to, aby sa natiahli treba v prípade rozbehových čeľustí väčšiu odstredivú silu, teda vyššie otáčky motora. No a keď sa pružiny "unavia", tak už pri nižších otáčkach zaberajú spojky a cez prevodovku roztáčajú zadné koleso. Rieši sa to výmenou pružín za nové. No a tu pozor. Nekupuj prvé pružiny ktoré uvidíš. Dnes sa väčšinou predávajú pružiny z druhovýroby. A na to bacha. Dnes už druhovýrobu vyrába kde kto, a s originálnym dielom to má spoločne akurát tak tvar. Ale sila pružiny je podstatná. Moju skúsenosť s pružinami tunajší "starší" členovia poznajú. Skrátka nové pružiny a boli slabšie ako pôvodné, ktoré odjazdili minimálne 10 000 km. Nové som po 40 km zahodil do koša a do spojky vrátil tie staré. Takže ak pružiny, tak sa poohliadaj po prvovýrobe. Ja som si nedávno kúpil pružiny z prvovýroby a s nimi je radosť nastaviť voľnobeh.
Ale v prvom rade si nastav ten karburátor.