legendaryboy píše:Tak jsem testoval jak sem rikal a zda se mi ze to pomohlo. Navic jsem vycistil celisti dvojky a vylepsil je kalafunou jak je tady nekde popisovano a tahla do kopce jak splanena herka, skoda snad ze mi to dlouho nevydrzelo. Spadl retez mi v kopci po ubrani plynu retez a uz to neslo nastartovat. MOzna "strzeny" unasec celisti, doufam, byl uz totiz nacaty jednim spadnutim. Cokoliv ostatniho porouchaneho by mne zamrzelo. Asi budu muset koupit novy retez, stary je asi diky tomu ze je vytahany nespolehlivy. Sedi na koncich zubu rozety a staci malo aby spadl z rozety. Pritazeni nebo zkraceni retezu na to moc nepomaha.
legendaryboy píše: toz nasypal jsem trochu popelu a zatim zda se je to mnohem trvalejsi reseni.
PetrT30 píše:K novému řetězu se kupují i nová ozubená kola (přední i zadní rozeta)
Otazkou je jaky ma vliv zmena sklonu opotrebovanych zubu na pnuti v retezu (rozlozeni sil) a tim na jeho "opotrebovani".
PetrT30 píše:Otazkou je jaky ma vliv zmena sklonu opotrebovanych zubu na pnuti v retezu (rozlozeni sil) a tim na jeho "opotrebovani".
Přesně tohle jsem měl na mysli.
Vše by se mělo opotřebovávat souměrně. Proto radím vše nové.
Dejmal píše:Na pionýru jsem měl řetěz zhruba 20 000 km. Najel jsem to za 3 roky denního ježdění do práce ,na ryby a na projížďky za každého počasí.Pak začali praskat válečky na osičkách,tak jsem vymenil komplet rozety i řetěz a vydržel další 3 roky.Vždy po zimě jsem ho umyl petrolejem a potopil do rozpuštěný grafitový vazeliny a promíchal ho v ní,aby zatekla všude. Během roku občas nastříkal sprejem na řetězy.Na jawce 350 jsem řetěz měnil po 10 000 a celou sadu po 20 000 km a bylo to v pohodě.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků