pokud píst líce ve válci respektive pokud má kolem sebe vzdušnou mezeru tak ano ,kroužky už netěsnily tak dobře tak se směs dostávala za kroužky a proto je celý černý na celém boku,ono tak z fotky nejde moc určit zdali je píst uplně špatný ,ideální je změřit píst a válec šuplerou tj příklad: válec vnitřkem:39mm píst po obvodu 38,4mm nebude již splňovat svůj ůčel maximálně ůčelu nových kroužků,ale když píst těsní 39x39 s nějakou tolerancí,tak je to zas o něčem jiném čili těsní jak kroužky tak píst a to je nejlepší stav. píst prostě bez kroužků nesmí klochtat ve válci. jde ted o to pro co se člověk rozhodne, nejlepší volba je výbrus s novým pístem a kroužky,další volba je překontrolovat válec jestli není šišatý pokud není tak je možnost dát starý píst a osadit jej novými kroužky,píst odkarbonuj nejprve,a zajíždět poctivě bez extempóre alespon 100km lehkou jízdou s dobrým mazáním. pokud ale má válec už pořádné rýhy a píst také tak jedině výbrus nebo výměna za nový,lepší je výbrus originál nultý má tuším 39mm po každém výbrusu se kdy se zvětšuje píst tak to hodí i nějakej výkon navíc.
Stejně při kroužcích které mají vůli jak píšeš 1,45mm bylo asi dosti obtížné seřídit babetu k dokonalosti,viď,ten samí problém budu za nedlouho řešit u sve babety,taktéž když ji seřídím aby se netočilo zadní kolo na volnoběh tak potom je uplně líná na rozjezd či do kopce,proto musím mít volnoběh neseštelovaný a to pak ikdyž jsou kroužky v háji tak to alespon trochu jede,ale delal jsem babetu podle stylu 2. kdy jsem osadil pouze starý píst kterej měl už docela vůli ve válci novými kroužky a po zajetí jsem babetu nepoznal - tj. start na poprvý bez prokluzu tj už žádný běhaní s babetou

z rovinky do kopce téměř nepoznala rozdílu na rychlosti,a spotřeba nádherná,a hlavně už šla výborně seřídit a poslouchala svého pána,nu chtěl bych ji vidět kdyby dostala nový výbrus s novým pístem a kroužky to by bylo ještě o dalších 100% o něčem jiném,tak tedy záleží na tobě pro co se rozhodneš a co naměříš.