Azor píše:Je vidět, že jsi mlaďoch.
Ano, jsem ne o moc starsi nez ta Babetta

. Na druhou stranu si pamatuji, ze jsme s tatou chodili do Tesly kupovat nejake polovodice, zase tak fatalni to nebylo (rozhodne ne v 80. letech, i kdyz koupit konkretni germaniovou diodu stalo asi 2 nebo 3 navstevy obchodu). V nejake knizce bych nasel i uctenky, pridat tam par diod by rozhodne nikoho nezruinovalo a spolehlivost by se dle meho nazoru vyznamne zvysila. To same nejake mechanicke dily, viz muj dalsi problem s axialni vuli vystupni hridele (budu tam mit nejspis nejakou anomalii, ale pridat jednu segrovku by myslim nikoho nezabilo a resilo by to nekolik problemu). Mam i nejake dalsi insider info, ktere jsem slibil, ze nebudu sirit, kdy je videt ze se to delalo metodou pokus omyl a nektere veci se vubec nepocitaly. Ackoliv Babetta vcera uz jela docela hezky, jednoduse jsem trosku zklamany. Ne proto, ze by neco bylo nedokonale, ale ze stacilo pridat 10% ceny a zvysila by se uzitna hodnota o mnohem vic. Jedna segrovka. Jeden vysoustruzeny doraz. Par diod navic. etc. Stacilo, aby se nekdo zamyslel.
Na druhou stranu se za totace nachazely vyjimky, z meho oboru treba nektere vyukove pocitace, kdy autori zapojeni pocitali se smejdy co sly z Roznova a dokazal pracovat i s "odpadem" a rozhodne bych si o nich nedovolil dnes rici, ze to odflakli.