od jarmil » ned bře 11, 2018 20:58:43
Tak jsem dnes dokončil GO mojí 207. Kompletní výměna ložisek , gufer, výbrus, klika, ojnice, atd. Kromě koleček v převodovce. Motor je bez úprav, kromě válce, který má rozšířený kanál sání (na úrovni 210), sníženou hlavu 207 o 1mm (kvůli vyšší kompresi) a rozšířený kanál výfuku. Koleno výfuku má vnitřní světlost 18mm (oproti originálu 16mm). Délka trubky v tlumiči je cca 20cm. Koleno sání je buďto 14 mm u karbecu z Číny anebo 16mm u pio karbecu.
Bohužel ani z jedním z nich nejsem schopen docílit rudé svíčky. Vždy má bohatou směs a motor se stále dusí. U číňana jsem volnoběžným šroubkem naladil volnoběh, ale po přidání nejde za plynem a mám prodlevu. Výkon téměř žádný a černá svíčka. Jinou trysku do tohodle karbecu nemám.
U pio karbecu nejsem schopen docílit ani volnoběhu. Mám ho z bazaru, takže stav neznám. Vypadá ale dobře. Hlavní tryska je 68, volnoběžná nevím, jelikož označení je nečitelné. Průběh chodu motoru je stejný. Navíc střílí do karburátoru.
Myslel jsem, že je něco blbě, tak jsem vytáhl starý jikov z babetty a s tím se po naladění volnoběhu motor chová "standardně" a svíčka je krásně rudá.
Jenže s tímhle karburátorem nevyužiji potenciál úprav. Poradíte mi jaký karburátor tam mám dát, anebo alespoň nějak "naladit" ten pio karbec?
P.S. Jehly jsem dal nejníže (nejvyšší zářez - nejchudší směs), ale moc to nepomohlo. Směs 1:25 (pro záběh).
- Přílohy
-

- karburátory.jpg (170.3 KiB) Zobrazeno 11781 krát
Naposledy upravil
jarmil dne pon bře 12, 2018 9:52:18, celkově upraveno 1