Azore, slo by udelat "EDIT" a doplnit tam ty nazvy z meho dokumentu? Nebo nejake jine, ale ja se v tom proste neorientuju. Pripadne naposilat odkazy a pridam dalsi karby do seznamu, pripadne idealne jeste mi ke kazdemu napsat "co si o nem Azor mysli".
Tedy napr.: "Carburetor For 49cc 60cc 66cc 80cc 2 Stroke Engine Motor Motorized Bicycle" funguje Azorovi dobre bez samodomo uprav, s puvodni tryskou na B207 s 210kovym valcem (ted' fabuluji!!!!). Zirky by mohl napsat ze pouziva trysku 60 na B210 s Madarskou upravou valce a jinym vyfukem.
Solidni obrabeci centrum nemam. Mam jednu frezku, na kterou se mimochodem pokousim vymyslet nejake jednoduche reseni aby to fungovalo trochu i jako soustruh (k obrobeni kontaktu uhliku alternatoru do auta jsem pouzil ten "klikomer" ktery jsem tu nekde popisoval, pouze jsem mu upravil uchyty, aby to pasovalo do pracovni desky CNCcka, jenze to je zase nevhodne na zavity ci cokoliv slozitejsiho nez od pozice A do pozice B ubrat material, protoze ctvrtou osou to nehybe samo od sebe). Bohuzel neupnu ty nastroje na frezovani plosnaku do klestin frezy, musim koupit nejake jine, nebo dalsi klestiny.
Ty plosnakove ale upnu do druheho maleho NCcka, kde mam frezu s klestinami a vrtacku se sklicidlem. Jenze toto NCcko nema tuhost, neni urcene na takove obrabeni. Navic tam nemam mazani

. S trochou snahy bych na to asi vymyslel G kod, aby to udelalo spravnou diru do sroubu a primazal to rucne olejem. Dale bych asi bych mohl diru rozsirovat dle libosti za predpokladu, ze nevyjmu trysku, krok mozna ~ 0.05mm. Hrabnout do trysky si moc netroufnu, protoze nemam jak ji zamerit presne na stred (CNCcko ma sice kameru, ale znamenalo by to nekde pokusne udelat dirku, tu zamerit, atd.. s tim se mi nechce patlat; resenim je na to prvni CNC pridelat kameru,coz mam v planu pres leto). Nebo udelat pripravek.
Jestli to pocitam dobre, tak plocha trysky 50 (0.5mm=muj nejmensi nastroj) 0,19625 mm^2
60ka = 0,2826 mm^2
tedy posunem 0,5 nastroje abych udelal 60ku trysku potrebuju pridat plochu 0,16799mm^2 = obdelnik 0,5mm *0,33598mm = posun o tech 0,33598; to je urcite proveditelne, otazka je jake bude mit nastroj vibrace, kam pujdou spony, atd.
PS: No ale jak vidim
https://www.kutil.cz/zelezarstvi/hutni- ... mosaz-5mm/ ; docela me to laka si hlavu ze soustruhu poridit. Polotovary na trysky by z toho mohly jezdit velmi rychle.