Mr.HONDA píše:No právě ta cena mě trochu mrzí, věř tomu být tady cena kolem 400Kč, tak se ani neobtěžuji nad něčím si lámat hlavu. Možná pro tebe nejni 800 moc, pro mě třeba jo za polotovar určitě. A nezlob se na mě, ale kolik najedeš na orig. pastorek? Podle mě to 10000Km nevydrží ani boha. Musí poreferovat nějaký majitel, kolik na tom už nalítal a s jakými problémy. Ale obyč ocel. pastorek se ti vyžvejkne za cca 3000Km. Nehledě na to že jak půjde rychle k šípku pastorek, natáhne se o něj řetěz a ten vyžvejká i rozetu. Takže po 3000 měnit volnoběh za 800 + řetěz cca 300 + rozeta 200 jsi tam za 1300. Každejch 3000Km. A to nemluvím o tom, že někdo třeba laboruje i se dvěma pastorkama. Přez tejden jezdí třeba 12z po městě do práce a na výkend švihne 14z a jede za babičkou 30Km. Takovej člověk má mít doma dvě volnoběžky? To už je tam za 2100Kč. To by ta babka musela jít se spotřebou někam ke 2 deci/100Km aby se taková úprava vyplatila. A překopávat motor? To snad ne? Investice 800 a ještě se hrabat v babettě? Nevím jak třeba ostatní, ale já mám vcelku pěknej, hlavně 100% originální stroj z roku 84 a rozhodně na něm nebudu vymejšlet nějaká zvěrstva. Volnoběžka je velice dobrej nápad. Bez úprav, zásahů kamkoliv jinam sníží spotřebu, tření a určitě i prodlouží životnost celého motoru. Jen bych to rád dotáhl k dokonalosti. Nic víc, nic míň. Také nejsem strojař. Rozvaděč zapojím, roztáhnu el. proud třeba po celým paneláku, ale soustruh jsem viděl naposledy v prváku. Takže já to také nevyrobím. Bohužel. Jsem ale ochotný to tu řešit, popř, pokud se to bude šikovně rýsovat, tak se i finančně mohu podílet na vývoji. Pokud se najde strojař, co bude ochotný to vyzkoušet, mohu koupit mechanizmus ráčny a společně řekněme s 1000Kč to mohu poslat k někomu na vyrobení. 1000 do vývoje prototipu dám, 800 do nevyladěného finálního výrobku nikoliv. Toto, se mi totiž zdá jako věc, do ktré se vyplatí ty peníze investovat. Pokud to vyjde vniveč, hold koupím tuto za 800 a uvidím. Podrobím ji vlastnímu testu a aspoň sem pak o tom něco napíšu. Jinak bohužel. 800 za něco natřenýho stříbřenkou fakt dávat nechci.
budulajs píše:Pánové až to sestrojíte tak bych to rád viděl. Nemyslím to ironicky, jen mám dojem že je to mnoho povyku pro nic. Ten výsledek nebude stát za to.
Mr.HONDA píše:Nezlob se na mě, ale tohleto udělá kdejakej šikula doma na ručním soustruhu a stojakovej vrtačce. Troufám si tvrdit že i ten pastorek by se dal zvládnout takto. Vyvrtáš 12,13,14 děr po obvodu v určitým rozestupu a pak to přebytečný po obvodu utočíš na soustruhu. Strhneš hranky zubů a je pastorek nasvětě. navíc je to dost velký, takže to má 100% za co upnout. ani nijakej program na to nepotřebuješ. Stačí si to spočítat, narýsovat, přenést na matro a už jedu. Stačí mít přístup k materiálu - sběrnej dvůr..... a mašině. Tohleto bych zvládnul i já. Sice by mi to nějakej čas zabralo, ale nakonec bych to dal. A ty taky. Nic na tom nejni. Ale to, co tady prezentuju já, už je horší. To je na frézku a program. A to Klidně někomu i zaplatim. Kurňa kdyď jsme Češi a Slováci ne? Zlatý naše ruce a hlavy. Nenechme se zčíňaňizovat.
Jinak do tý goly to sehnat půjde. To na co jsem dal odkaz je narychlo hledaný. Určitě i kvalitější budou k mání. I kdyby ne koupíš celou ráčnu, min. na ten první kus jí stejně potřebuješ, aby se daly zaměřit veškeré rozteče..., nebo i to z odkazu je kalený už od pohledu. Bůh ví jak, ale přeci. Klidně toto ústrojí za 300 vyměním každej rok, než řetězovku s volnoběžkou v ceně 1200Kč každý 3000Km.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků