od martin110r » stř čer 23, 2010 10:47:45
Neviem, ja by som palivovú sústavu moc nekomplikoval. Ide o to, že takýto prietokomer spôsobí hoci malý, ale predsa len spôsobí odpor palivu. No a Babetta, keďže nemá podávacie palivové čerpadlo, ale benzín ide samospádom, aj to v mnohých prípadoch ide hadička viac vodorovne ako zvislo, mohlo by sa stať, že zaradním prietokomeru by bol problém vyjazdiť nádrž úplne dosucha. Totižto benzín síce natečie do karburátora, aj keď je hadička rovno, alebo mierne "do kopca", lebo je karburátor nižšie ako nádrž a benzín sa presúva z nádrže do karburátora vlastnou váhou. Keď je ho v nádrži veľa, tak prekoná aj určité odpory. Ale keď ho je málo, tak je problém odpory prekonať. Mne takto zlyhala Babetta s palivovým filtrom. Keď bolá nádrž plná, tak jej nevadil palivový filter. Spôsoboval malý odpor palivovej sústave, ale hmotnosť benzínu si s týmto odporom poradila a benzín sa "pretlačil" cez jemné sitko filtra. A keď boli v nádrži 2 deci benzínu, Babetta sa chovala, ako keby bolo v nádrži sucho. Už nenaštartovala. Jednoducho, v nádrži bolo tak málo benzínu, že už sa vlastnou váhou nedokázal "pretlačiť" cez filter. A to bol vyslovene zanedbateľný odpor, a pritom Babettu vyradil z činnosti. Filter som odstránil a zarazu Babetta spotrebuje z nádrže aj poslednú kvapku benzínu.
Takže aby si nebol prekvapený, keď toto urobí prietokomer.