Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...
Moderátoři: IGI, milda, DRN
od rfk » ned srp 01, 2010 21:36:10
Delši dobu mě občas na pár vteřin spadly otáčky.Asi rok to dělalo. Od minulého týdne je Babeta nepojízdná ,jede jen volnoběh ,který po lehkém přidání plynu zhasíná. V nejlepším případě to jede max 20km/h,zvláštní je že na sytič to jede trošku lépe. Sundal jsem válec a zjistil že druhý pístní kroužek je asi z 30 % připečený a nepohyblivý. Je to v místě kde je na prvním kroužku zámek a dokonce i ségrovka čepu byla připečená. Může to být ta příčina ? Podezíral jsem i klikovku,ale to by snad po zahřátí nejelo ani na volnoběh.Stačí to oškrábat a vyčistit nebo raději koupit píst i kroužky nové ?
-
rfk
- Začátečník...
-
od DAWID » ned srp 01, 2010 23:32:29
Za prvé bych to rozdělil na dvě závady.
1) - spadnou ti otáčky - kdy ? za jaké situace ? Zřejmě půjde o chybku v karburátoru nebo zapalování (špatně zvolená hodnota svíčky nebo smítko v karburátoru )
2) - momentální nepojízdnost.Pístní kroužky na to nemají vliv.Když ho očistíš a vyčistíš i drážku kroužku tak bude lépe těsnit píst ale nic jiného.To že ti chcípa motor mimo volnoběh - dělá buď vypadená jehla z plechového držáčku nebo máš ucpanou hlavní trysku.Nic jineho to nebude.Takže poskladej zpátky válec a kroužky,rozeber karburátor ,vyčisti a uvidíš že pojede.
-
DAWID
- Mistr fóra...

-
od Starec » úte srp 03, 2010 17:49:58
Kúp nové krúžky, vyčisti drážky a malo by to byť OK. Ovšem voľnobeh a bohatosť zmesi musíš znova nastaviť.
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....
-

Starec
- Zasloužilý uživatel

-
-
Zpět na Motor