od martin110r » sob srp 14, 2010 18:19:41
Tak ono záleží, na ako dlho chceš Babettu mať. Pokiaľ si z tých sezónnych, ktorí Babettu kúpia, pojazdia jednu sezónu a predajú ju, tak ti sťahovák netreba. Ale pokiaľ počítaš s Babetou do budúcnosti, tak ten sťahovák ti bude treba viackrát, to neovplyvníš či sa staráš príkladne, alebo nie. Ja som sa k svojej Babette tiež nesprával ako prasa, tiež som s ňou nerobil skoky v poliach, tiež som lial kvalitný olej a podobne. A raz som potreboval vymeniť guferá, raz čeľuste no a nakoniec sa mi aj tak zničilo ložisko v motore, že som ho musel generálkovať, teda poliť a bez sundanej spojky by som ho nerozpolil do tej miery, aby som mohol vymeniť všetky ložiská. Za posledný rok som sťahovák niekoľkokrát použil. Nejednalo sa vždy o opravu, ale sem tam ma zaujíma v akom stave mám obloženia. Keď už sa tak príkladne a pedantne o Babettu staráš, tak tiež by si si mohol z času na čas skontrolovať. Veľa je takých čo si obloženie predbežne nekontrolujú a potom sa divia, že im čeluste zaberajú kov na kov a po obložení ani prachu.
Inak čo sa týka elektriky, už si ju meral?