Nedávno jsem měnil simering na levé straně řetězového kola.vše jsem odstranil v pohodě rozebral jsem sestavu řetězu,od segr pojistky až po řetězoveho kola 13 zubů.Aby jsem se v pohodě dostal k simeringu z kterého mi unikal olej.Zkoušel jsem ho nějak šetrně podebrat drobnýma šroubovákama (mám specielně upravený mírně zahnutý a zbroušenýma do ostra) tak abych simering dobře podebral ze straný a v pohodě ho vyloupnul,ale nešel ven tak jsem ho opatrně naklepával kladívkem dělal jsem vše proto abych ho vyndal to jsem rostrhal gumu kleštičkama ale byl jsem z toho zoufalej.Simering zdřejmě předchozí majitel přilepil na fest zkrátka ten kdo ho tam nalepil si zdřejmě neuvědomil že se bude někdy v budoucnu vyměnovat.Některý motocyklisté holt to tak z oblibou dělají že vymění starej simering za novej a přilepí ho zevnitř lepidlem,ten simering se lepí ale né lepidlem a už vůbec né zevnitř ale takovou gumovou pastou v tubě cihlově červené barvy,je dobrá i na těsnění do vysokých stupňů celsia,hodí se na karburátor skříně motoru a jiné spoje.Vřele doporučuji
Ale abych se vrátil k mé nemilé příhodě s výměnou simeringu,pořád držel neřád jeden.Měl jsem babku asi 14 dní rozebranou,až jednoho dne jsem potkal mého dobrého známého který dělá taky do motorek ale silnějších,svěřil jsem se mu o problému že nemohu za žádnou cenu vyndat simering a on mi poradil/možná některý zvás co čtete tento článek tak to provás bude starý fígl ale já doposud ho neznal.Byla to pro mně novinka,známej mi poradil vyvrtat s 1mm vrtáčkem dirku do strany simeringu a samořezný šroubek 3mm zašroubovat do vyvrtané dirky a kleštěma ho vyrvat
šlo to jako po másle,měl jsem velkou radost

zhluboka jsem si odychl

vyčistil jsem do čista blok motoru tam kde příjde nový simering od lepidla,nandal jsem lehce novej simering a rovným dřívkem jsem ho jemně do vnitř naklepnul a zamázl jsem okraje simeringu tou cihlově červenou gumovou pastou ze začátku je řídká ale pak stuhne a při další výměně se normálně problémů odstraní.To co jsem zažil s přilepený simeringem už bych nikdy nechtěl zažít
proto LEPIDLEM NELEPIT!!!!