ujede 500 m a chcípne

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

ujede 500 m a chcípne

Příspěvekod lupusnek » pon srp 16, 2010 20:32:11

Babeta 210 stála cca 3 roky tak jsem vyměnil všechny gufera, navíc byla seknutá volnoběžka tak jsem ji taky vyměnil, po sestavení zpět do kupy jsem ji jednou nastartoval ujel cca 500 metrů a bez jakékoliv reakce na plyn chcípla po sestydnutí motoru ten samý scénář. Nemá někdo podobné zkušenosti že by třeba poradil...Děkuju
lupusnek
Více pokročilejší...

Re: ujede 500 m a chcípne

Příspěvekod klasyc » úte srp 24, 2010 14:22:56

A co karburátor? Máš čisté trysky a správně nastavenou hladinu? Hádám, že do motoru jde moc bohatá směs. Za studena se sráží na stěnách válce a nevadí to, ale po zahřátí se motor uchlastá a nejede... Mně se občas stane, že se mi zasekne ta tyčka od sytiče a musím ji ručně vytáhnout (sytič nejde vypnout klasicky plynem). Někdo tady řešil problém s JTZ, který by se tě mohl taky týkat. Tím, jak se polovodič v JTZ zahřeje (pokud není úplně v pořádku), se změní jeho fyzikální vlastnosti a nemusí fungovat dobře...
klasyc
Pokročilejší...

Příspěvekod martin110r » úte srp 24, 2010 14:33:20

V prvom rade sa opýtam na sviečku. Značka a typ sviečky, jej farba a stav (mokrá/suchá).
Babetta 210 - rok výroby 1995
Bližšie info o mojej Babette TU.
Zahlasujte v ankete
martin110r
Veterán fóra II. stupně
Veterán fóra II. stupně

Příspěvekod lmichal » úte srp 24, 2010 16:20:09

nazdar.. Mám babettu typ 210 stála rozebraná 5 roků.. Jeden šumachr mi ji dal do kopy a zpravil.. Šlapala nádherně, najel jsem s ní asi 80km..Jediný háček ve volnoběhu volnoběh byl seštělován tak, že i po ubrání plynu, který se nezasekával, jela a skákala mi tam i dvojka.. Tak jsem měl problém na křižovatkách, kde jsem musel začít brzdit trošičku dřív.. Jednoho krásného dne jsem volnoběh s klukama, kteří tomu rozuměli, jak koza petrželi zpravoval. Vrtali jsme se v tom asi hodinu. nakonec jsem se rozjel.. Jel jsem zhruba 400metrů a začalo to zdechat, jako by tam přestával téct benzín.. A od té doby se mi ji nepodařilo ani nakopnout.. Dnes jsou tomu dva týdny, co jsem čistil karburátor, je naprosto čistý, svíčka háže jiskry, jak křemenový kámen.. Ale nějak nechce chytnout . Porádí mi prosím někdo co a jak? Do servisu se mi nechce dávat, vyšlo by to zase draho..
lmichal
Právě začínám...

Příspěvekod martin110r » úte srp 24, 2010 17:55:01

Imichal: Hm, myslím že si máš vyležané guferá a ten "šumacher" ti namiesto výmeny gufier zvýšil voľnobeh. Totižto keď sú guferá vyležané, tak to voľnobeh nedrží, no a pre "odborníka" čo tomu rozumie ako vlk hviezdám je jednoduchšie otočiť šrobkou voľnobehu, ako meniť guferá.
Babetta 210 - rok výroby 1995
Bližšie info o mojej Babette TU.
Zahlasujte v ankete
martin110r
Veterán fóra II. stupně
Veterán fóra II. stupně

Příspěvekod lmichal » úte srp 24, 2010 19:55:12

Ne martine, on jak to skládal, tak mi dal i fakturu a gufera tam jsou měněná, stejně, jako ložiska, vyvážení ojnice, nový olej atd....
lmichal
Právě začínám...

Příspěvekod bhoy » úte srp 24, 2010 21:47:47

zrovna se vracím z projížďky/procházky s nepojízdnou bábou, asi mám podobný problém, valil jsem si to asi 6 kiláků a najednou bába ztratila otáčky a chcípla, podařilo se mi jí z kopce nakopnout, ujedu dalších asi 300 metrů, opět ztrácí otáčky, chvilku se zmůže alespoň na 1 a pak nic, chytne, ale do otáček nejde karburátor je vyčištěný, trysky vyměněné, benzín z nádrže teče, koupil jsem ji před měsícem, předtím stála rok v garáži, jedná se o jeden z nejnovějších typů, má najeto cca 3000 km, díky za reakci....
bhoy
Vítej ve fóru...

Příspěvekod Starec » stř srp 25, 2010 21:36:00

Obidvom by som ako prvé odporúčal vymeniť sviečky za nové. Iskru môže vonku hádzať jak očko, ale pod tlakom môže blbnúť. A bhoy by som odporúčal aj výmenu všetkých gufer, za rok čo stála, mohli dozrieť.
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Zpět na Motor