Špatně se rozjížní

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Špatně se rozjížní

Příspěvekod Maroni » úte srp 17, 2010 10:23:32

Zdravim, pojďme k věci . Nastartuju a jak přidám plyn na stojanu tak v pohodě se to chová jak by mělo, ale když sundam ze stojanu a sednu si tak se špatně rozjíždí a když jedu do kopce špatně tahá na 1 rychlost 10 km/h . Potřebuji rady jestli to může být novým karbecem dell orto (což by nemělo být) a nebo si myslím že bych měl dát válec na výbrus a třetí možnost převodovka ? Děkuji za rady :(
Babetta 210 - užitečný nástroj a velmi rychlý zavodní stoj :-)
Moje sestava : Originální Babetta 210 - karburátor dell orto (sani mimo)
max. speed v roce 2003 - 65 km/h z mírného kopce (žádný výbrus,orig karbec)
Maroni
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Re: Špatně se rozjížní

Příspěvekod Pavel » úte srp 17, 2010 10:53:14

1)můžou ti prokluzovat rozběhová spojka (3 čelisti). Zjistíš tak, že zabrzdíš mírně zadní kolo a přidáš plyn a kolo se nezačne otáčet
2)pokud si náhodou měnil čelisti v bubnu převodovky, tak se musí mírně zabrousit
3)zkontroluj si, jestli se ti přední kolo volně protáčí (jestli ti ho nebrzdí brzda)
4)zkontrolu si, jestli někde není podezřelé tření.
5)můžeš mít ucpaný výfuk karbonem. Demontovat koleno, vložku a vyškrábat, nejlépe vypálit
6)špatně seřízený karburátor. šroub bohatosti povol o 1.5 otáčky od max dorazu.
7)sundej plastový kryt převodovky a zkus točit rukou bubnem spojky, jestli ucítíš nějakou kompresi ve válci. Mělo by to jít ztuha při překonávání sacího cyklu. Pokud to jde zlehka a necítíš odpor při kompresi, je to zralé na výbrus

víc mě zatím nenapadá
Je to marný. Vysvětlíš jim to a za pár dnů se stejně zeptají znovu úplně na to samý :D
Pavel
Lokální moderátor
Lokální moderátor

Re: Špatně se rozjížní

Příspěvekod Maroni » stř srp 18, 2010 16:38:49

Hmm tak jsem zkusil tvoje rady všechno kromě toho bubnu který mi jde zlehka a jen krádce ztěžka tak by to bylo být asi na ten vybrus . S bohatosti sem to nezkoušel protože mam karburator dell orto takže nejde nastavit bohatost ale zda se mi že je velka spotřeba benzinu tak asi vyměnim za starý a jenom saní mimo přendám z noveho na starý který musím upravit ještě závity které jsou uplně vybité . Díky za rady
Babetta 210 - užitečný nástroj a velmi rychlý zavodní stoj :-)
Moje sestava : Originální Babetta 210 - karburátor dell orto (sani mimo)
max. speed v roce 2003 - 65 km/h z mírného kopce (žádný výbrus,orig karbec)
Maroni
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Zpět na Motor