Laco: Ťažko ti poradiť na vhodnosti prevodu. Niekto si vychvaľuje prevod 11/51, lebo Babetta trhá asfalt, iný si vychvaľuje prevod 14/35, lebo pri brzdení horia brzdy. Podľa výberu každého súdruha

. Každému vyhovuje niečo iné. Čo vyhovuje tebe, na to musíš prísť sám, experimentovaním. Ja teraz mám prevod 14/45 a dovolím si tvrdiť, že "ťažší" prevod by som asi nezniesol. Skrátka mám taký dobrý kompromis medzi rýchlosťou a ťahom motora. Kopce to aj tak vychádza na dvojke, akcelerácia o čosi horšia, maximálna rýchlosť cca 60 km/h (musím si požičať GPS, žiadnemu tachometru na Babette neverím). No a hlavne po zmene prevodu si musíš zvyknúť na akceleráciu. Ja som donedávna mal prevod 14/51 a keď som prešiel na 14/45 tak prvá reakcia bola - preboha veď to vôbec nechce ísť, ako s tým budem teraz jazdiť. A mal som 1 000 chutí namontovať späť starý prevod. To len taká perlička, čo na zmenu prevodu povie psychika mašinistu

.
Roflixus: Upresni, čo máš na mysli? Nechápem otázke,
čo presne treba robiť s reťazou? S reťazou sa dá robiť aj niečo iné, okrem toho že ju namontuješ? Možno ju pozvi na obed

. No skrátka namontuj rozetu, pastorok, skús dať raťaz a ak bude moc dlhá (nad mieru napínákov), tak ju skráť. Neviem, čo ešte by si chcel robiť.