Dobrý den, zdravím všechny příznivce babett.
Jsem nový na foru, týden jsem četl příspěvky, než jsem napsal. Potřebuji radu.
Mám ji již 15 let, od svých dvaceti, tehdy jsem ji vydražil v aukci, udělal GO motoru, nový lak a jezdil. Tehdy ještě bez přilby. Babettu jsem do té doby neznal, ale je to geniální stroj. Staral se o ní, jezdila super. Pak jsem se odstěhoval od rodičů, založil rodinu, babettu používal táta. Deset let do ní lil jen benzín a pokud něco upadlo, tak to sebral a zase přišrouboval. Bohužel táta zemřel a já babettu opět podědil zpět. Po deseti letech bez údržby je v dosti bídném, ale funkčním stavu.
Jelikož jsem rybář, a dcerky už koukaj po něčem, co jezdí bez šlapání, rozhodl jsem se pro vzkříšení mého stroje.
Rozhodil jsem motor, kola, rám, prostě vše do šroubku. V motoru vyměnil ložiska, gufera a dal nové pístní kroužky. Vložka válce má 1A výbrus a je šišatá jen dvě setinky, takže nový kroužky to snad ještě vykryjou. Pokud ne, tak dodatečně ještě udělám výbrus. Odmastil čelisti spojek, přivařil utržený čep startovací čelisti (i tak šla babetta ještě nastartovat). Motor sestavil a nyní bych ho chtěl zkusit. Bohužel zbytek babetty je momentálně v krabici a nemám jinou možnost, než motor vyzkoušet na ponku.
Proto se ptám. Má někdo z vás zkušenost s odzkoušením motoru mimo babettu. Mám sestavený motor s karburátorem, kolenem výfuku, namontováno zapalování, připojen benzín. Nastartoval bych to pomocí aku vrtačky, přez hřidel sekundárního kolečka. Lze to takto? Vím, že na stolicích profesionální servisy motory také testují mimo motorku, či automobil.
Motor bych po nastartování nechal pár minut běžet a zkusil přidat plyn, zda-li přeřadí.
Uvítám jakýkoli konstruktivní návrh anebo připomínku.