Rozpuleni motoru

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Rozpuleni motoru

Příspěvekod alitron » ned led 30, 2011 20:50:39

Ahoj,
prosím poradtě mi své fígle, jak rozpůlit motor, abych nepoškodil kártry ani klikovku, procházel jsem vlákna ale nic rozumného jsem nenašel, profi roztahováky jsou dražší než celá babetta, dík za jakoukoliv radu.

Aleš
alitron
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Re: Rozpuleni motoru

Příspěvekod MartinFel » pon led 31, 2011 16:44:05

Čau, Stačí ti horkovzdušná pistole, nahřeješ karter a ložisko ti samo krásně vypadne, pak si koupíš asi za 150kč stahovák, ložisko stáhneš... A je to.
A když budeš skládat, tak nahřeješ karter, usadíš ložisko, a pak nahřeješ vnitřní kroužek ložiska a usadíš klikovku... Jde to fakt krásně... :))
Ale musíš pracovat rychle!
MartinFel
Pokročilejší...

Příspěvekod milda » pon led 31, 2011 17:41:05

Já motor půlím stahovákem na ložiska, musí být dvouramenný (ne troj.), a rozteč ramen minimálně 140 mm. Tím pak stahuju karter ze strany spojek proti hřídeli klikovky. Doufám že jsi to pochopil, nechce se mi to moc rozepisovat, pokud si ten stahovák pořídíš, určitě přijdeš na to jak ho použít. Jiní doporučují poklepávání paličkou a dřevěnné klínky, to jsem nikdy nezkoušel, ale určitě to jde taky.
milda
Globální moderátor
Globální moderátor

Příspěvekod martin110r » pon led 31, 2011 20:20:45

A hlavne pri sťahovaní medzi tŕň sťahováku (to je tá tyč so závitom ak by dakto nevedel :lol: ) a kľukovku (prípadne výstup z prevodovky) dať guličku, napríklad z ložiska. Za prvé v tých hriadeľoch sú vždy spravené také jamky do ktorých gulička zapadne, za druhé sťahovák sa jemne vystredí, za tretie nehrozí riziko zošmyknutia sťahováku prípadne poškodenia závitu na kľukovke atď.
Babetta 210 - rok výroby 1995
Bližšie info o mojej Babette TU.
Zahlasujte v ankete
martin110r
Veterán fóra II. stupně
Veterán fóra II. stupně

Zpět na Motor